Daniel Dardha is de jongste Grootmeester van ons land. Op z’n twaalfde werd hij wereldkampioen snelschaken in Kreta.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniel Dardha is de jongste Grootmeester van ons land. Op z’n twaalfde werd hij wereldkampioen snelschaken in Kreta. © Felix Rabou

Schaakvirtuoos Daniel (15) is jongste Grootmeester ooit in België: “Als ik een debiele zet speel, word ik zot”

DeurneHij reist de hele wereld rond met vrienden en Bart De Wever behoort tot zijn fanclub: Daniel Dardha (15) uit Deurne is een vedette. Zeker nu hij als jongste van ons land ooit de prestigieuze titel van Internationaal Grootmeester in de wacht sleepte. Met enig bad boy-gehalte speelt hij à l’aise de grote schakers schaakmat:  “Onverdiend winnen? Dat kan. Maar onverdiend verliezen zeker ook.”

  1. Het Antwerpen van Kamal Karmach: “Het leven moet tegenwoordig precies zo snel gaan. Je vervelen in een park is toch ook oké?”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Het Antwerpen van Kamal Karmach: “Het leven moet tegenwoor­dig precies zo snel gaan. Je vervelen in een park is toch ook oké?”

    Hij gooit hoge ogen in het nieuwe programma BV-darts, verzorgt de eindejaarsconference en geeft in tussentijd les aan studenten Bedrijfseconomie op KDG Hogeschool. Kamal Kharmach (30) is al jaren niet meer van het scherm - en de Antwerpse binnenstad- weg te slaan. Zijn levenslust dankt de comedian grotendeels aan zijn jeugd in ‘het ruige’ Borgerhout, waar hij kwajongenstreken uithaalde en inspiratie ophaalde. Welkom in het Antwerpen van Kamal Kharmach.