De luchthaven in Deurne heeft de startbaan illegaal verlengd en de bijhorende 'RESA' zonder vergunning aangelegd volgens de eisende partijen.
Volledig scherm
De luchthaven in Deurne heeft de startbaan illegaal verlengd en de bijhorende 'RESA' zonder vergunning aangelegd volgens de eisende partijen. © Grond Weg Waterbouw

Rechtbank buigt zich over ‘illegale’ uitbreiding van luchthaven, actiegroep eist afbraak van de werken

Deurne“De uitbreiding van de startbaan van de Luchthaven in Deurne is illegaal uitgevoerd.” Zo klonk het vanochtend in de correctionele rechtbank. De advocaten van actiegroep ‘Verlenging nooit’ stelden dat de verlenging van de startbaan is aangelegd op agrarisch gebied en dat zowel een stedenbouwkundige vergunning als milieuvergunning ontbreekt. Ze vorderen een compleet herstel en dus de afbraak van het verlengde stuk startbaan. De rechtbank neemt de zaak in beraad.

  1. Mortsel en Boechout stellen zich burgerlijke partij in rechtszaak tegen uitbreiding luchthaven

    Mortsel en Boechout stellen zich burgerlij­ke partij in rechtszaak tegen uitbrei­ding luchthaven

    De stad Mortsel en de gemeente Boechout stellen zich burgerlijke partij in de rechtszaak tegen de uitbreiding van de startbaan van de luchthaven in Deurne. De actiegroep ‘Verlenging Nooit’ sleepte de ontwikkelaar en exploitant van de luchthaven, het Vlaams gewest en twee betrokken ambtenaren voor de correctionele rechtbank. Volgens de actiegroep is de uitbreiding van de luchthaven illegaal.