De luchthaven van Deurne.
Volledig scherm
De luchthaven van Deurne. © Foto Klaas De Scheirder

Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt besluit trainingsvluchten luchthaven Deurne

Nadat de stad Mortsel en gemeenten Borsbeek en Boechout beroep aantekenden, heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen een besluit van voormalig Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van Den Heuvel (CD&V) vernietigd. De aanpassing moest duidelijkheid scheppen over de interpretatie van ‘vlucht’ en ‘vliegbeweging’ in het kader van trainingsvluchten op de Antwerpse luchthaven.

 1. Deurne organiseert fietstocht voor vrouwen, langs vrouwelijke straatnamen en streetart
  Deurne

  Deurne organi­seert fietstocht voor vrouwen, langs vrouwelij­ke straatna­men en streetart

  Om Deurnse vrouwen warm te maken voor de fiets, organiseert zij-kant op zondag 12 september ‘Fietsen geeft A vleugels’. De fietstocht neemt je mee langs vrouwelijke straatnamen en voorbij vrouwelijke street art. Het parcours start in Antwerpen-Centrum met de herinneringen aan enkele opmerkelijke dames uit de geschiedenisboeken. Nadien is het tijd voor jonge kunstenaars. Plaats van aankomst is het Bisschoppenhofpark, ter hoogte van kleuterschool De Groene Egel.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 3. Influencers met samen 170.000 volgers verleggen hun grenzen in Theater van A tot Z
  Antwerpen

  Influen­cers met samen 170.000 volgers verleggen hun grenzen in Theater van A tot Z

  Nu de cultuursector weer uit de startblokken schiet, kan Theater van A tot Z uit Antwerpen eindelijk met nieuw werk naar buiten komen. In ‘Level 10’ staan twee bekende influencers op de scène: Charlotte De Groof en Amir Motaffaf. Vanaf 16 september brengen ze een toneelstuk dat vooral scholen moet aanspreken. “We duiken in de leefwereld van jonge tieners en willen hen meteen een spiegel voorhouden.”