Maria Verstrepen blaast 105 kaarsjes uit. vlnr: schoonkleindochter, kleinzoon Thierry, zoon Francois, dochter Mieke en schoonzoon Emiel.
Volledig scherm
Maria Verstrepen blaast 105 kaarsjes uit. vlnr: schoonkleindochter, kleinzoon Thierry, zoon Francois, dochter Mieke en schoonzoon Emiel. © Klaas De Scheirder

Oudste inwoner van Deurne viert 105de verjaardag: “Het geheim van een lang leven? Alles klaarmaken in goede boter!”

105 jaar wordt ze vandaag, Maria Verstrepen uit Deurne. Daarmee is ze de oudste inwoner van het district, en nét niet de oudste Antwerpse. Vandaag werd haar verjaardag gevierd in het kasteel van haar geliefde Rivierenhof, waar ze nog dagelijks (!) een wandelingetje maakt.

1 reactie

 • Kris Verbeek

  1 jaar geleden
  Dikke proficiat aan de jarige !
 1. Eenzame cellist brengt leven in iconische gebouwen die leegstaan door crisis
  ANTWERPEN/MECHELEN

  Eenzame cellist brengt leven in iconische gebouwen die leegstaan door crisis

  Het project ‘Alone, but nog forgotten’ van Night of the Proms-cellist Christoph Bunzendahl is afgerond. De afgelopen maanden toerde hij iconische gebouwen in Antwerpen en Mechelen rond die leegstaan door de crisis, zoals fitnesscentra en horecazaken, maar ook het Sportpaleis en het anders zo bedrijvige hoofdkantoor van Telenet. Alle muzikale passages zijn nu in een concertfilm gegoten die je gratis online kunt bekijken.
 2. Moet bekende ijszaak Mama Calinka wijken voor nieuwe pijpleiding? “We zullen ons met hand en tand verzetten”
  PREMIUM
  Schoten

  Moet bekende ijszaak Mama Calinka wijken voor nieuwe pijplei­ding? “We zullen ons met hand en tand verzetten”

  De nieuwe ondergrondse pijpleiding tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied blijft tot heel wat onrust leiden in onze regio. Twee van de drie mogelijke tracés lopen door Schoten en zouden daar onder meer in conflict komen met de oude Hoeve Hermans en de oude hovenierswoning van Kasteel Withof. In die laatste baat Nancy Hermans al acht jaar de succesvolle ijszaak Mama Calinka uit. “Als een klant ons enkele weken geleden niet op de hoogte had gebracht, hadden we hier nog altijd van niets geweten.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing