Zwembad Groot Schijn opende in oktober voor het eerst zijn deuren voor publiek.
Volledig scherm
Zwembad Groot Schijn opende in oktober voor het eerst zijn deuren voor publiek. © Tessa Kraan

Nog maar net open, maar zwembad Groot Schijn moet alweer (deels) sluiten: “Beslissing van Overlegcomité is grote verrassing voor ons”

DeurneHet gloednieuwe zwem- en sportcomplex Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan in Deurne is nog maar drie maanden open, of het moet vanaf zondag alweer (deels) sluiten. Het Overlegcomité besliste vanavond dat recreatieve delen van zwembaden moeten sluiten, sportbaden mogen wel openblijven. Een koude douche voor Michaël Schouwaerts, algemeen directeur van Groep Sportoase: “En dat terwijl zwembaden net een heel veilige omgeving zijn.”

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Naakt op oranje vest en fopsigaar na: zestigers die oplichter voor schut zetten op Kalmthoutse Heide riskeren 10 maanden cel
  PREMIUM

  Naakt op oranje vest en fopsigaar na: zestigers die oplichter voor schut zetten op Kalmthout­se Heide riskeren 10 maanden cel

  Een oplichter een koekje van eigen deeg geven. Dat was het plan van twee zestigers uit Essen die vorige zomer door een Nederlandse praatjesmaker voor 5.000 euro werden opgelicht. Zij lokten de oplichter mee naar de Kalmthoutse Heide en maakten met enkele carnavalsattributen een vernederend filmpje. De openbare aanklager kon niet lachen met de wraakactie. Maar de zestigers hadden naar eigen zeggen nog een ander plan met de oplichter.
  Antwerpen