Links de Knyffstraat, waar de schietpartij plaatsvond.
Volledig scherm
Links de Knyffstraat, waar de schietpartij plaatsvond. © Foto Laenen

Neergeschoten man niet op dodenlijst

DEURNEBurgemeester Bart De Wever was in Deurne amper thuis van skivakantie of twee straten verder weerklonken de eerste pistoolschoten. Zondagavond werd daar de 30-jarige Samir K. onder vuur genomen. De schutter stapte dan in een Range Rover met Nederlandse nummerplaten en scheurde weg.

 1. Expert radicalisering Karin Heremans: “Wat gebeurd is in Parijs, is onze ergste nachtmerrie”

  Expert radicalise­ring Karin Heremans: “Wat gebeurd is in Parijs, is onze ergste nachtmer­rie”

  De schrikwekkende terroristische moord waarbij vrijdag een Parijse leraar geschiedenis het leven liet, doet ook Vlaamse lerarenkamers huiveren. “Wat gebeurd is in Parijs, is onze ergste nachtmerrie”, stelt directeur van het Atheneum Antwerpen en experte radicalisering Karin Heremans in ‘De wereld vandaag’ op Radio 1. Zij merkte vandaag in haar leraarszaal “een zekere polarisering” op. “Iets waar we dienen voor op te letten.”
 2. Het waanzinnige verhaal van topgangster Ashraf Sekkaki: “Als ik wil ontsnappen, dan zál ik ontsnappen”
  PREMIUM

  Het waanzinni­ge verhaal van topgang­ster Ashraf Sekkaki: “Als ik wil ontsnappen, dan zál ik ontsnappen”

  Quizvraag: wat hebben een ladder, helikopter en reiskoffer met elkaar gemeen? Antwoord: het zijn allemaal zaken waarmee Ashraf Sekkaki wist te ontsnappen, in tegenstelling tot de geflopte poging van vorige week. De topgangster, die er niet voor terugdeinsde een wapen tegen het hoofd van een vrouw te zetten met haar dochtertje van 4 erbij, ontspoorde als tiener en maakte al snel ‘faam’ als ontsnappingskoning. Zijn verhaal en dat van zijn voornaamste partner in crime Majid Kasmi leest als een Hollywoodfilm. Lees hier meer straffe misdaadverhalen.