Op dit terras bracht de 63-jarige Florreke jarenlang een groot deel van zijn tijd door.
Volledig scherm
Op dit terras bracht de 63-jarige Florreke jarenlang een groot deel van zijn tijd door. © Patrick Lefelon

“Misbruikte bompa (63) moest zelfs in de winter op mat op terras slapen”

In Deurne is een 63-jarige man maandenlang misbruikt en uitgebuit door een Macedonische familie. Dat meldt het Antwerpse parket. De onderzoeksrechter heeft een man van 42 en een vrouw van 41 aangehouden. De dochter van 19 is vrij onder voorwaarden.

124 reacties

 • Katja Schraudy

  2 jaar geleden
  Ocharme geen woorden voor,zet ze onmiddelijk het land uit.
 • Anita Billen

  2 jaar geleden
  De familie direct uit het land zetten en op de zwarte lijst voor Europa zetten zodat ze dat niet ergens anders uitproberen .
 • Herman Verhoeven

  2 jaar geleden
  Ook met zulke buren moet je geen vijanden hebben....is dit ook niet strafbaar het niet helpen van een persoon in nood???
 • Jeanne Thieren

  2 jaar geleden
  Hopelijk een heel zware straf voor die monsters en een grote schadevergoeding voor die sukkelaar en na hun zware straf terug naar Macedonië en dat het zo lang moest duren eer er iemand de politie verwittigde voor dit zwaar vergrijp ! .
 • sybille herreman

  2 jaar geleden
  hoe kan dit toch dat niemand dit eerder heeft gezien?
 1. IN BEELD. Reuzin Amal gisteren gemist? Hier kan je haar vandaag nog spotten in Antwerpen
  ANTWERPEN/BORGERHOUT

  IN BEELD. Reuzin Amal gisteren gemist? Hier kan je haar vandaag nog spotten in Antwerpen

  Na Brussel is (niet zo) Little Amal nu ook in Antwerpen gearriveerd. De reuzenpop van drie en een halve meter lang begon in juli haar reis van de Syrisch-Turkse grens richting Verenigd Koninkrijk en doorkruiste intussen al heel Europa door. Amal is op zoek naar haar moeder en symboliseert alle kinderen die niet anders konden dan hun land te ontvluchten, en dikwijls van hun familie gescheiden worden.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Oudste nog bestaande stadsplan Antverpia wordt gerestaureerd voor nieuwe expo: “Zowel geschiedkundig als artistiek van onschatbare waarde”
  ANTWERPEN

  Oudste nog bestaande stadsplan Antverpia wordt gerestau­reerd voor nieuwe expo: “Zowel geschied­kun­dig als artistiek van onschatba­re waarde”

  Het oudste nog bestaande stadsplan van Antwerpen van de hand van de Italiaanse schilder Virgilius Bononiensis, wordt momenteel gerestaureerd. De met de hand ingekleurde houtsnede ‘Antverpia’ van 1m20 op 2m65 wordt in gereedheid gebracht voor een nieuwe expo in het Plantin-Moretusmuseum. “Anverpia is de grootste en meest gedetailleerde plattegrond die we uit de zestiende eeuw kennen.”
 2. Zieke man (63) zwaar mishandeld door schoondochter in Henegouwen: geslagen, buitengesloten onder blakende zon en naar toilet in veld

  Zieke man (63) zwaar mishandeld door schoondoch­ter in Henegouwen: geslagen, buitenge­slo­ten onder blakende zon en naar toilet in veld

  Een schokkend geval van mishandeling is aan het licht gekomen in de provincie Henegouwen. Julien B. (63) werd door zijn schoondochter (30) en haar broer (23) zwaar verwaarloosd en vernederd in een deelgemeente van Charleroi. Het slachtoffer was door ziekte bij zijn familie ingetrokken om verzorging te krijgen, maar het duo maakte het leven van de oudere man vooral erg zuur.
 3. Denise (71) al 50 jaar administratief medewerkster bij hetzelfde bedrijf: “Vervelen? Nooit. Het houdt me jong!”
  PREMIUM
  Wijnegem/Antwerpen

  Denise (71) al 50 jaar administra­tief medewerk­ster bij hetzelfde bedrijf: “Vervelen? Nooit. Het houdt me jong!”

  Ze zag vier generaties passeren, maakte een ernstige bedrijfsbrand mee en is goede maatjes met de baas: Denise Lamoen (71) is al 50 jaar - and counting - loyaal aan werkgever Desco in Wijnegem. Aan stoppen denkt de kwieke administratief medewerkster nog lang niet: “Toen in mijn privéleven alles mis ging, was ik blij dat ik naar het werk kon.” Een gesprek over de geheimen van een eindeloze en gelukkige carrière.