Nieuwe duurzame appartementen in Eksterlaar Deurne.
Volledig scherm
Nieuwe duurzame appartementen in Eksterlaar Deurne. © Matexi

Kijkdagen in nieuwe, duurzame buurten in Deurne en Essen

DEURNE/ESSENProjectontwikkelaar Matexi organiseert twee kijkdagen in het Antwerpse deze zondag. Zowel de duurzame appartementen in Deurne als de nieuwe duurzame wijk in Essen kunnen vrij bezichtigd worden door geïnteresseerden.

 1. Stad herschikt grondig haar loketwerking vanaf 31 maart: welke nieuwigheden zijn er en waar kun je vaker of beperkter terecht?
  PREMIUM

  Stad herschikt grondig haar loketwer­king vanaf 31 maart: welke nieuwighe­den zijn er en waar kun je vaker of beperkter terecht?

  De recente cyberaanval stak er nog een stokje voor, maar nu begint de stad er écht mee op vrijdag 31 maart: het ‘Loket op maat’. Samengevat: een verdere digitalisering van de loketwerking en een herschikking van de openingsuren. Maar hoe ziet dat er praktisch uit? “Hoe meer mensen ons digitaal aanbod gebruiken, hoe beter we de anderen ook nog aan een fysiek loket kunnen helpen”, zegt bevoegd schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA).
  Antwerpen
 2. Organisatie afgelaste Queer Iftar in De Roma reageert op uitspraken van De Wever: “Gebrek aan empathie van burgemeester is teleurstellend”

  Organisa­tie afgelaste Queer Iftar in De Roma reageert op uitspraken van De Wever: “Gebrek aan empathie van burgemees­ter is teleurstel­lend”

  Hoe concreet waren de bedreigingen die aan de grond lagen van het afgelasten van Queer Iftar in De Roma? Volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de politie helemaal niet concreet. Volgens organisatie De Roma en vzw Merhaba dan weer wel. “We betreuren de communicatie van de burgemeester, laat het alsjeblieft weer over inhoud gaan.”
  Borgerhout
 1. Brandweer oefent op oude site Van Gastel: rook te zien in omgeving van Sluizenstraat

  Brandweer oefent op oude site Van Gastel: rook te zien in omgeving van Sluizen­straat

  Brandweer Zone Rand houdt donderdag 30 maart van 18 tot en met 22 uur een oefening op de oude site van bouwbedrijf Van Gastel langs de Sluizenstraat in Schoten. Verschillende brandweerkorpsen en een medische afdeling oefenen tegelijk om de samenwerking te verbeteren. In de omgeving zullen dus brandweerwagens, ziekenwagens en ook rook te zien zijn. Het verkeer in de Sluizenstraat zal ook tijdelijk een omleiding volgen.
  Schoten
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.