De Arenawijk wordt autoluw. Doorgaand verkeer wordt beperkt tot hulpdiensten, laden en lossen en verhuisbewegingen. De bovengrondse parkeerplaatsen verdwijnen. 
Volledig scherm
PREMIUM
De Arenawijk wordt autoluw. Doorgaand verkeer wordt beperkt tot hulpdiensten, laden en lossen en verhuisbewegingen. De bovengrondse parkeerplaatsen verdwijnen.  © Cluster

KIJK. Groen én autoluw: zó ziet de iconische Arenawijk in Deurne er straks uit

DeurneDe plannen voor de herontwikkeling van de Arenawijk in Deurne worden steeds concreter. De stad heeft het schetsontwerp voor het openbaar domein van de iconische, maar verloederende buurt goedgekeurd. Er wordt volop de kaart getrokken van een groene wijk, waar de auto zoveel mogelijk wordt geweerd, zo blijkt.

 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Braemblokken Arenawijk testcase voor nieuwe vorm van betaalbaar wonen: “Voorkomen dat dit erfgoed versnipperd raakt over verschillende eigenaars”
  PREMIUM
  Deurne

  Braemblok­ken Arenawijk testcase voor nieuwe vorm van betaalbaar wonen: “Voorkomen dat dit erfgoed versnip­perd raakt over verschil­len­de eigenaars”

  De stad start met een proefproject voor coöperatief wonen in de Arenawijk in Deurne. Bedoeling is om van de iconische, maar verloederde Braemblokken aan de zuidkant van de wijk zeventig appartementen te maken. “We zijn vooral op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in erfgoed én betaalbaar willen wonen”, zegt bevoegd schepen Els van Doesburg (N-VA).