De eerste wasstraat van de provincie Antwerpen wast dagelijks 25.000 herbruikbare bekers.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste wasstraat van de provincie Antwerpen wast dagelijks 25.000 herbruikbare bekers. © Tessa Kraan

In deze wasstraat passeren per dag 25.000 herbruikbare bekers: “Festivalweide vol vertrappelde bekers voorgoed verleden tijd”

DeurneDe eerste wasstraat in de provincie Antwerpen is een feit. Verpakking- en groenzorgbedrijf ACG in Deurne zal vanaf vandaag herbruikbare bekers van de stad en andere publieksevenementen wassen en terugbezorgen. Met dank aan een vijftienkoppig team van werknemers met lichte mentale beperkingen: “Dit project is opportuun voor zowel het milieu als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

 1. Vriendin praat twintiger aan de galg na gewapende overval op café Do Nuts, maar trekt verklaring later weer in: “Het was maar een dronken grap”
  PREMIUM
  Turnhout

  Vriendin praat twintiger aan de galg na gewapende overval op café Do Nuts, maar trekt verklaring later weer in: “Het was maar een dronken grap”

  Een van de daders die in oktober 2019 een gewapende overval pleegde op café Do Nuts in Turnhout is nog steeds spoorloos. De andere verdachte, de 21-jarige Anass B. uit Turnhout, riskeert ruim 3 jaar celstraf. Het was zijn vriendin die hem aan de galg praatte. Al trok ze haar verklaring nadien weer in. “Het was een dronken grap tijdens een drankspel”, beweert ze.
 2. Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvarkens mochten er wel al de boel op stelten zetten
  ANTWERPEN

  Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvar­kens mochten er wel al de boel op stelten zetten

  Over een klein jaar opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) na meer dan tien jaar renovatiewerken éindelijk de deuren. Maar duizend feestvarkens konden afgelopen weekend al eens proeven van het interieur van het schoonste monument van ’t stad. De Gentse broers achter danceduo Curtis Alto organiseerde er die dagen lang ‘IIImagine’. “Bij een concert in een museum denk je meteen zoiets artyfarty, maar niets bleek minder waar”
 1. “Wat is de kost van een mensenleven?” Minister Kitir bezoekt fair trade markt in Borgerhout
  Borgerhout

  “Wat is de kost van een mensenle­ven?” Minister Kitir bezoekt fair trade markt in Borgerhout

  De week van de Fair Trade 2021 bleef ook in Borgerhout niet onopgemerkt. Borgerhub werd omgetoverd tot een ware markt ‘Wall of Fair’ met originele fairtradeproducten. Een ontmoeting tussen noord en zuid, makers van hier en producenten uit het zuiden: “ Producten gemaakt van olifantenpoep staan zelf op mijn bureau ”, zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir, die ook kwam shoppen.