STOCK. Voorzitter van voetbalclub Antwerp Paul Gheysens kocht in 2020 nog Kasteel Ertbrugge voor 5 miljoen euro. De feestelijkheden zondag vinden plaats op de weide tegenover het kasteel.
Volledig scherm
STOCK. Voorzitter van voetbalclub Antwerp Paul Gheysens kocht in 2020 nog Kasteel Ertbrugge voor 5 miljoen euro. De feestelijkheden zondag vinden plaats op de weide tegenover het kasteel. © Laenen

Ertbrugge viert 35-jarig bestaan met dag vol feest

Wijnegem/DeurneErtbrugge, de groene buffer tussen Deurne en Wijnegem, bestaat 35 jaar. Om deze verjaardag te vieren zetten de Wijkgroep Ertbrugge, het district Deurne en de gemeente Wijnegem zondag 26 september de mooiste plekjes van het landschap in de kijker met gratis activiteiten.

 1. Nieuwe expo én 1971 nieuwe replica’s exact 50 jaar nadat ‘Man In Space' op de maan werd gezet: “Of ik het zelf niet wil bezoeken op de maan? Ik ben al blij als ik in Antwerpen geraak”
  ANTWERPEN/WIJNEGEM

  Nieuwe expo én 1971 nieuwe replica’s exact 50 jaar nadat ‘Man In Space' op de maan werd gezet: “Of ik het zelf niet wil bezoeken op de maan? Ik ben al blij als ik in Antwerpen geraak”

  De wereldwijd gerenommeerde Paul Van Hoeydonck (96) is de enige kunstenaar ter wereld die met zekerheid kan zeggen dat er kunst van hem op de maan te bezichtigen is. In 1971 plaatsten Amerikaanse astronauten zijn beeldje ‘Fallen Astronaut’ - origineel ‘Man In Space’ - op het hemellichaam. Vijftig jaar later maakt Van Hoeydonck exact 1971 replica’s die je kan bezichtigen in zijn nieuwe expo in WM Gallery.
 2. Oudste nog bestaande stadsplan Antverpia wordt gerestaureerd voor nieuwe expo: “Zowel geschiedkundig als artistiek van onschatbare waarde”
  ANTWERPEN

  Oudste nog bestaande stadsplan Antverpia wordt gerestau­reerd voor nieuwe expo: “Zowel geschied­kun­dig als artistiek van onschatba­re waarde”

  Het oudste nog bestaande stadsplan van Antwerpen van de hand van de Italiaanse schilder Virgilius Bononiensis, wordt momenteel gerestaureerd. De met de hand ingekleurde houtsnede ‘Antverpia’ van 1m20 op 2m65 wordt in gereedheid gebracht voor een nieuwe expo in het Plantin-Moretusmuseum. “Anverpia is de grootste en meest gedetailleerde plattegrond die we uit de zestiende eeuw kennen.”
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Van tramhalte verplaatsen tot enkelrichting invoeren: district Deurne wil sluipverkeer door Zwarte Arend aanpakken
  Antwerpen

  Van tramhalte verplaat­sen tot enkelrich­ting invoeren: district Deurne wil sluipver­keer door Zwarte Arend aanpakken

  Het district Deurne wil een einde maken aan het sluipverkeer in de wijk Zwarte Arend. Verschillende oplossingen zoals een verplaatsing van de tramhalte Ruggeveld, enkelrichtingen voor bepaalde straten of een herinrichting van de wijk liggen op tafel. “De verzuchtingen zijn terecht en al langer aanwezig. Het bestuur wil daar iets aan doen en zal de buurt binnenkort bevragen”, zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).