De pompen aan de werf in de Ergo De Waellaan in Deurne.
Volledig scherm
De pompen aan de werf in de Ergo De Waellaan in Deurne. © CVDP

Duizenden liters water verdwijnen al maanden in riool, ondanks stilliggende bouwwerf: “Wegens mogelijke aanwezigheid van PFAS kan het niet hergebruikt worden”

DeurneOp een bouwwerf in Deurne liggen de werkzaamheden al enkele maanden stil. Toch blijven enkele pompen het grondwater er naar boven halen om het verderop te lozen in de riolering. Sommige buurtbewoners spreken van waterverspilling, maar volgens projectleider Cedric H. zijn de pompen nodig om stabiliteitsproblemen te voorkomen. Omdat er mogelijk schadelijke PFAS-stoffen in het water zitten, besloot de Vlaamse Overheid om het water niet te hergebruiken.

 1. Technologie, muziek en natuur worden één in nieuwe editie De Grote Schijn: “Achter iedere boom weer nieuwe verrassing”
  DEURNE

  Technolo­gie, muziek en natuur worden één in nieuwe editie De Grote Schijn: “Achter iedere boom weer nieuwe verrassing”

  De zon zakt elke dag iets sneller weg achter de horizon en maakt dan ook sneller plaats voor de maan en haar duisternis. Totaalspektakel De Grote Schijn maakt daar dit najaar opnieuw handig gebruik van in een nieuwe editie in het Rivierenhof in Deurne. “Tijdens een twee kilometer lange wandeling word je als bezoeker ondergedompeld in een magische wereld waar technologie, muziek en natuur één worden.”
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 1. Gevel beklad met enkele woorden waaronder ‘coke’, drie verdachten opgepakt en mogelijk explosieven gevonden in Merksem
  Play
  Merksem

  Gevel beklad met enkele woorden waaronder ‘coke’, drie verdachten opgepakt en mogelijk explosie­ven gevonden in Merksem

  Het was vrijdagnacht opnieuw prijs aan de woning van Gianni en Giorgi F aan de Rietschoorvelden in Merksem. Nadat er eerder deze week een vuurwerkbom in de voortuin belandde, werd deze keer de gevel beklad met rode verf. De boodschap is niet helemaal duidelijk, maar het laatste woord lijkt op ‘coke’. In de onmiddellijke omgeving heeft het SRT-team van de politie drie verdachten kunnen arresteren. Onder een wagen werd een explosief aangetroffen. Dat is later door Dovo op een veilige plaats tot ontploffing is gebracht.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.