Vitrine Hairroom Van Wauwe: de sinterklaaszoektocht in Deurne.
Volledig scherm
Vitrine Hairroom Van Wauwe: de sinterklaaszoektocht in Deurne. © Deurne Leeft

Deurne organiseert sinterklaaszoektocht

DeurneVoor het tweede jaar op rij organiseert district Deurne in samenwerking met winkelvereniging Gallifort een sinterklaaszoektocht in Deurne-Centrum. De bedoeling is dat kinderen een kijkje nemen in verschillende winkeletalages om zo de locatie van Sinterklaas te achterhalen.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Petitie krijgt gehoor: gemeente Schoten gaat in beroep tegen vergunning van asfaltcentrale Colas
  Schoten/Wijnegem/Deurne

  Petitie krijgt gehoor: gemeente Schoten gaat in beroep tegen vergunning van asfaltcen­tra­le Colas

  De asfaltcentrale van Colas langs het Albertkanaal op de grens van Schoten en Wijnegem heeft een nieuwe vergunning gekregen. Dat stootte op verzet bij de buurtbewoners uit Schoten, omdat ze onder meer lawaai- en geurhinder ondervinden. Ze overhandigden donderdag een nieuwe petitie met 364 handtekeningen aan het schepencollege met de vraag ook als gemeente beroep aan te tekenen. Het lokaal bestuur gaat dat ook effectief doen.
 2. Vader Nico (37) en zoon Sennacruz (10) delen oude jassen uit aan Antwerpse daklozen: “Iedereen zou zoiets moeten doen met zijn kinderen”
  ANTWERPEN/STABROEK

  Vader Nico (37) en zoon Sennacruz (10) delen oude jassen uit aan Antwerpse daklozen: “Iedereen zou zoiets moeten doen met zijn kinderen”

  Nico Vermeulen (37) van schoenwinkel en lakkerij Bristol in Stabroek en zijn zoon Sennacruz (10) hebben zich sinds afgelopen zomer ingezet voor vrijwilligerswerk en goede doel acties. Zondag deelden ze met bakfietsen ingezamelde jassen uit aan daklozen in Antwerpen. “Ik was wat op zoek naar mezelf, en heb in vrijwilligerswerk mijn roeping gevonden, een waarde die ik graag deel met mijn zoon.”
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.