Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © VTM Nieuws

De Wever reageert op nieuw schietincident in Deurne: “Ik kan symptomen bestrijden maar om de maffia aan te pakken, ben ik niet bevoegd”

Het lijkt wel alsof de Antwerpse drugscriminelen lachen met de politie. Operatie Nachtwacht om het geweld tegen te gaan start elke dag op om 23 uur, dus beginnen de criminelen al te schieten om 22 uur. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert zondagmiddag bij VTM Nieuws op de schietpartij van zaterdagavond. “Wij zullen ons aanpassen zoals zij dat doen.”

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Burgemeester voert nultolerantie in voor bezit en gebruik van vuurwerk: “Dit is geen coronamoeheid, maar een gevaarlijke maatschappelijke trend”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Burgemees­ter voert nultoleran­tie in voor bezit en gebruik van vuurwerk: “Dit is geen coronamoe­heid, maar een gevaarlij­ke maatschap­pe­lij­ke trend”

  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) voert een nultolerantie in voor het bezit of het gebruik van vuurwerk. Hij reageert daarmee op een aantal incidenten in bepaalde wijken. Naast Borgerhout gaat het dan bijvoorbeeld om de Luchtbal, Deurne, Berchem en het Kiel. De politie zal ook systematische identiteitscontroles houden.
 3. Buurtbewoners reageren op zoveelste schietpartij in Deurne: “Waar zit de politie nu met haar tanks?”
  PREMIUM

  Buurtbewo­ners reageren op zoveelste schietpar­tij in Deurne: “Waar zit de politie nu met haar tanks?”

  “Die tanks van de politie? Afschrikken doen ze duidelijk niet.” De buurtbewoners van de Palinckstraat in Deurne waar zaterdagavond een pand beschoten werd, voelen zich duidelijk niet veiliger sinds het ingaan van Operatie Nachtwacht. De politie trof twee kogelinslagen aan in een garagepoort, maar volgens getuigen vielen er tot vijf schoten. “Of we dat drugsgeweld niet gewoon worden? Neen, natuurlijk niet, wij weigeren dit gewoon te worden.”
 1. Stedelijk Lyceum Waterbaan in Deurne neemt deel aan Rode Neuzen (k)Uur: “Jongeren hebben het mentaal zwaar en moeten weten dat ze er niet alleen voor staan”
  Deurne

  Stedelijk Lyceum Waterbaan in Deurne neemt deel aan Rode Neuzen (k)Uur: “Jongeren hebben het mentaal zwaar en moeten weten dat ze er niet alleen voor staan”

  Vijfhonderd scholen in Vlaanderen en Brussel hebben donderdag deelgenomen aan de Rode Neuzen k(Uur), een livestream met Jonas Van Geel, Laura Tesoro en Birgit Van Mol. Zij gaven tips om de mentale weerbaarheid van jongeren te versterken. Ook het eerste middelbaar van Stedelijk Lyceum Waterbaan in Deurne nam deel, op initiatief van leerkracht Zedenleer Anouk Leys. “Het is geen geheim dat de coronacrisis jongeren mentaal treft.”
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok