Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © VTM Nieuws

De Wever reageert op nieuw schietincident in Deurne: “Ik kan symptomen bestrijden maar om de maffia aan te pakken, ben ik niet bevoegd”

Het lijkt wel alsof de Antwerpse drugscriminelen lachen met de politie. Operatie Nachtwacht om het geweld tegen te gaan start elke dag op om 23 uur, dus beginnen de criminelen al te schieten om 22 uur. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert zondagmiddag bij VTM Nieuws op de schietpartij van zaterdagavond. “Wij zullen ons aanpassen zoals zij dat doen.”

 1. Doorbraak-award voor techno-dj Milo Spykers? “Nooit met prijzen bezig geweest, maar de nominatie op zich is al een mooie erkenning”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Door­braak-a­ward voor techno-dj Milo Spykers? “Nooit met prijzen bezig geweest, maar de nominatie op zich is al een mooie erkenning”

  Oscar and the Wolf, Lost Frequencies, Angèle, Zwangere Guy en Amelie Lens. Het is maar een greep uit artiesten die de doorbraak-award op de Red Bull Elektropedia Awards - de MIA’s voor elektronische muziek - al wonnen. Dit jaar doet de Antwerpse technoproducer Milo Spykers (29) een gooi naar de prijs. “Drie jaar lang de wereld rondgereisd als model, maar mijn echte avontuur startte nadien pas, met muziek.”
 2. Ooit percussionist voor Soulsister en The Pointer Sisters, nu op podium van The Voice Senior: “Me vaak laten misleiden door managers”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ooit percussio­nist voor Soulsister en The Pointer Sisters, nu op podium van The Voice Senior: “Me vaak laten misleiden door managers”

  Mogelijk heb je nog nooit van Eddie Conard (64) gehoord, maar de Amerikaanse percussionist heeft er al een decennialange carrière opzitten bij bands als Soulsister, Golden Earring en zelfs The Pointer Sisters. Hij woont nu al tien jaar in Antwerpen en staat vrijdagavond op het podium van The Voice Senior. “Ik ben opgegroeid in een bruisend arbeidersstadje, naast Michael Jackson.”
 1. Buurtbewoners reageren op zoveelste schietpartij in Deurne: “Waar zit de politie nu met haar tanks?”
  PREMIUM

  Buurtbewo­ners reageren op zoveelste schietpar­tij in Deurne: “Waar zit de politie nu met haar tanks?”

  “Die tanks van de politie? Afschrikken doen ze duidelijk niet.” De buurtbewoners van de Palinckstraat in Deurne waar zaterdagavond een pand beschoten werd, voelen zich duidelijk niet veiliger sinds het ingaan van Operatie Nachtwacht. De politie trof twee kogelinslagen aan in een garagepoort, maar volgens getuigen vielen er tot vijf schoten. “Of we dat drugsgeweld niet gewoon worden? Neen, natuurlijk niet, wij weigeren dit gewoon te worden.”
 2. Fietsers rijden vanaf 2022 op snelwegbrug E313
  Deurne

  Fietsers rijden vanaf 2022 op snelweg­brug E313

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint in de tweede helft van 2021 met de aanleg van een nieuw fietspad naast de E313, ter hoogte van de Ruggeveldlaan in Deurne. Bijzonder is dat het fietspad gedeeltelijk op de bestaande snelwegbrug over de Ruggeveldlaan wordt aangelegd. “Dankzij de nieuwe ‘fietsbrug’ zullen fietsers straks de Ruggeveldlaan bovengronds kunnen oversteken in een vlotte, rechte beweging en hoeven ze niet langer te wachten aan verkeerslichten.”
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?