Een oranje-blauwe oase in het midden van het Rivierenhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Een oranje-blauwe oase in het midden van het Rivierenhof. © Klaas De Scheirder

De Grote Schijn is terug van weggeweest: “Het Noorderlicht is er niks tegen”

DeurneEr is een wolf gespot in het Rivierenhof. Samen met enkele flamingo’s. Het Rivierenhof in Deurne is sinds gisteren weer gevuld met natuurtaferelen gehuld in een mysterieus licht, en dat nog tot 14 november. Al voor de derde keer brengt De Grote Schijn een vleugje magie naar het park met een twee kilometer lange avondwandeling vol kleuren, geluiden, technologie en natuur. “Sommige bomen hebben maar één simpele spot nodig om prachtig te zijn.”

 1. “Een blinde muur van zes meter hoog en 143 vrachtwagens extra per dag”: buurtbewoners ‘Kop van Merksem’ woedend over bouwplannen betoncentrale
  PREMIUM
  Merksem

  “Een blinde muur van zes meter hoog en 143 vrachtwa­gens extra per dag”: buurtbewo­ners ‘Kop van Merksem’ woedend over bouwplan­nen betoncen­tra­le

  “Laat ons samen de droom realiseren langs het oude kanaal!” De bewoners van de wijk Kop van Merksem kregen onlangs een flyer met mooie woorden in de brievenbus. Toch is de betoncentrale die bouwstoffenfirma Dranaco NV wil neerpoten op het bijna 20.000 vierkante meter grote perceel langs het Albertkanaal volgens de buurt allesbehalve een droom. “143 vrachtwagens extra per dag, een blinde muur van zes meter hoog en een omgeleide fietssnelweg. Op welke manier gaat dat onze wijk in godsnaam verbeteren?”
 2. Sara Pantelic sprokkelt ITF-punten in Zimbabwe: “Geen evidente trip, maar wel zeer tevreden”

  Sara Pantelic sprokkelt ITF-pun­ten in Zimbabwe: “Geen evidente trip, maar wel zeer tevreden”

  Samen met haar mama vertoefde Sara Pantelic de voorbije drie weken voor ITF-juniorentennis in Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. “Er stonden in Harare drie opeenvolgende toernooien op dezelfde locatie op de affiche. Dat is altijd een voordeel”, aldus Pantelic, die aangesloten is bij de Edegemse David Lloyd-club. “Bovendien was het laatste toernooi er één van Grade 3. Het was de eerste keer dat ik een toernooi van die categorie kon spelen.”