Dienstencentrum Silsburg.
Volledig scherm
Dienstencentrum Silsburg. © Google Maps

Corona-uitbraak in dienstencentrum en serviceflats Silsburg: “Bewoners zijn na een derde prik tóch positief. Dan heb je een bang hartje”

DeurneEr woedt een corona-uitbraak in het dienstencentrum en de serviceflats van het Antwerpse Zorgbedrijf in de wijk Silsburg in Deurne. Dat meldt ATV en wordt ons bevestigd door het Zorgbedrijf. 60 van de 140 bewoners van de serviceflats hebben positief getest, net als een 30-tal bezoekers. Niemand is voorlopig ernstig ziek.

  1. Gouverneur Berx over volle Sportpaleizen: “Bezoekers moeten nadenken of ze nog wel naar een event willen en organisatoren of het nog wel kan plaatsvinden”
    ANTWERPEN

    Gouverneur Berx over volle Sportpalei­zen: “Bezoekers moeten nadenken of ze nog wel naar een event willen en organisato­ren of het nog wel kan plaatsvin­den”

    “Ik denk dat ik in het Sportpaleis ga opereren.” Een veelzeggende tweet van handchirurg Ilse Degreef van UZ Leuven. Dat de IC-bedden in ziekenhuizen straks volledig vol liggen maar dat de Sportpaleizen van deze wereld wel gewoon kunnen vollopen — 51.000 man komend weekend — kan op weinig begrip rekenen in de zorgsector. Antwerps gouverneur Cathy Berx reageert: “Ik hoop dat mensen met dit in het achterhoofd goed nadenken of ze nog wel naar een evenement willen gaan.”