Tijdens het infomoment komt zeker de zogenaamde bypass aan bod. Dat is de tijdelijke snelweg die, in aanloop naar de afbraak van het viaduct van Merksem (foto), tegen de bestaande Ring aan komt te liggen.
Volledig scherm
Tijdens het infomoment komt zeker de zogenaamde bypass aan bod. Dat is de tijdelijke snelweg die, in aanloop naar de afbraak van het viaduct van Merksem (foto), tegen de bestaande Ring aan komt te liggen. © Klaas De Scheirder

Buurtmoment over Oosterweelwerken rondom Schijnpoort

DeurneOp 9 mei houdt Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, een infosessie over de werken rondom Schijnpoort in Deurne.

  1. “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LGBTQ+-moslims in De Roma afgeblazen

    “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LG­BTQ+-mos­lims in De Roma afgeblazen

    LGBTQ+-ers worden in de islamcultuur nog té vaak scheef bekeken. Om het taboe te doorbreken zou eind deze maand in het Borgerhoutse cultuurhuis De Roma een ‘Queer Iftar’ worden gehouden: een iftar - de maaltijd die na zonsondergang wordt gegeten tijdens de ramadan - voor moslims uit de community. Zóu. Want het evenement is afgeblazen: de organisatie vreest voor de veiligheid van de bezoekers nadat er op sociale media heel wat kwade reacties verschenen.
    Borgerhout