De civiele bescherming nam het pakketje mee voor analyse.
Volledig scherm
De civiele bescherming nam het pakketje mee voor analyse. © Marc De Roeck

Bpost-kantoor weer vrijgegeven: pakketje blijkt maagzout te zijn

DeurneIn het Antwerpse district Deurne is dinsdagochtend een brief met een verdacht poeder erin aangetroffen in een kantoor van bpost aan de Gallifortlei. Dat zegt de lokale politie. De quarantaineprocedure werd opgestart en de brandweer en civiele bescherming kwamen snel ter plaatse. Inmiddels is het kantoor weer vrijgegeven omdat het poeder onschadelijk blijkt te zijn.

 1. De coronaparadox: één op zeven studenten worstelt met donkere gedachten, maar nog nooit was aanbod aan psychologische hulp op universiteit en hogeschool zo groot
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  De coronapara­dox: één op zeven studenten worstelt met donkere gedachten, maar nog nooit was aanbod aan psychologi­sche hulp op universi­teit en hogeschool zo groot

  Eén op zeven studenten worstelt met donkere gedachten. Dat is één van de vele pijnlijke conclusies uit de enquête bij 726 eerstejaarsstudenten aan de Universiteit Antwerpen. De studentenraad roept de instellingen op om daar iets aan te doen en die gaan daar massaal op in. “Opleidingen krijgen een budget om het gemeenschapsgevoel van studenten aan te wakkeren.”
 2. Het ‘Ikvoelmerotkot’, Jenta (26) start platform voor wie het mentaal moeilijk heeft: “Een mens moet zich durven slecht voelen”

  Het ‘Ikvoelme­rot­kot’, Jenta (26) start platform voor wie het mentaal moeilijk heeft: “Een mens moet zich durven slecht voelen”

  “Hoe gaat het nu écht met jullie?” Dat is wat Jenta Van Berlaer (26) uit Berchem wil weten met haar ‘Ikvoelmerotkot’. Ze startte het online platform na zelf een rotzomer meegemaakt te hebben en merkte dat veel anderen het ook erg moeilijk hebben met de ene lockdown na de andere. Wie dat wenst, kan anoniem in gesprek gaan met elkaar. “Want de stap naar professionele hulplijnen is voor sommigen te groot.”
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Ook in Madrid zorgt de kerstsfeer voor drukte in de stad: "Sommige mensen zullen ziek worden"
  Play

  Ook in Madrid zorgt de kerstsfeer voor drukte in de stad: "Sommige mensen zullen ziek worden"

 2. Man maakt prachtige kunst van ongekookte pasta
  Play

  Man maakt prachtige kunst van ongekookte pasta