Thomas Desmet van Inter dompelt de commentatoren onder in de wereld van de blindencommentaar. Thomas, Fabrice, Dries, Marnik, Eric en Marc.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Desmet van Inter dompelt de commentatoren onder in de wereld van de blindencommentaar. Thomas, Fabrice, Dries, Marnik, Eric en Marc. © ADA

Blindencommentatoren van Antwerp FC krijgen spoedcursus: “Als de ploeg slecht speelt, zal ik dat ook zeggen”

Fabrice Guillaume, Chris Van den Abeele, Dries Van Rompaey, Léon van Beek, Eric De Corte, Marc Geerts en Marnik Aerts: dat zijn de nieuwe blindencommentatoren van Royal Antwerp FC. Deze zeven mannen zullen in duo alle thuismatchen van The Great Old verslaan en voorzien van commentaar voor mensen met een visuele handicap. Maandagavond werden ze ondergedompeld in de magische wereld van het commentaar geven.

 1. Eerste lichtfestival ‘Sxa.dyu’ op Slachthuissite: “Er gebeurt nog veel te weinig met licht in onze stad”
  ANTWERPEN

  Eerste lichtfesti­val ‘Sxa.dyu’ op Slachthuis­si­te: “Er gebeurt nog veel te weinig met licht in onze stad”

  Licht, foto, film, video jockeys, performances en muziek. Dat is wat je vrijdag- en zaterdagavond kan verwachten op de allereerste - virtuele - editie van het ‘Sxa.dyu’ (zeg: schaduw) lichtfestival. Op een scherm van vijftig vierkante meter kunnen tientallen kunstenaars zich uitleven. “We hebben videokunstenaars van heel Europa gestrikt, we zijn erg benieuwd naar hun werk.”
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Antwerpse horecasector komt op straat en laat letterlijk van zich horen: “Dat we niet opgeven, nóoit opgeven”
  ANTWERPEN

  Antwerpse horecasec­tor komt op straat en laat letterlijk van zich horen: “Dat we niet opgeven, nóoit opgeven”

  “Ons geduld is op, stop de Covid-strop.” Een niet mis te verstane boodschap van de Antwerpse horecasector. Met enkele honderden - én potten en pannen om lawaai te maken - kwamen ze maandagavond samen in het stadscentrum om hun ongenoegen uit te drukken. “Dat we onze terrassen niet mogen openen terwijl het op de kaaien koppen lopen is, dat gaat mijn verstand te boven.”
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras