Bart Wolput (tweede van rechts) kreeg de Plezante Premie van Sam De Bruyn.
Volledig scherm
Bart Wolput (tweede van rechts) kreeg de Plezante Premie van Sam De Bruyn. © Foto Pieterjan Braet

Bart wint 'Plezante Premie' voor project rond vrijwilligerswerk

DEURNEBram Wolput uit Deurne heeft gisteren 5.750 euro gewonnen met zijn inzending voor de Plezante Premie. Het radioprogramma op Q-music zoekt de gekste, wereldverbeterende initiatieven uit Vlaanderen.

 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. Technotronic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaambordje: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Technotro­nic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaam­bord­je: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”

  Het Nederlandse streetart-gezelschap Kamp Seedorf streek eerder al neer om levensgrote Eddy Wally’s en Jean-Pierre Van Rossems achter te laten in hun geboortedorpen. In Antwerpen brengen de kunstenaars een ode aan Manuela Kamosi in de vorm van een plaatsnaambordje. De Antwerpse Kamosi zong dertig jaar geleden monsterhit ‘Pump Up The Jam’ van Technotronic in maar was “niet mooi genoeg” om op de hoes of in de clip te verschijnen. “Een onderwerp dat écht iets is voor Kamp Seedorf.”
 1. Politie houdt teugels strak op Wim Saerensplein, politicus met Marokkaanse roots wil aandacht voor leefsituatie jongeren: “Schakel toezichters en buurtouders in als bemiddelaars”
  PREMIUM
  Deurne

  Politie houdt teugels strak op Wim Sae­rensplein, politicus met Marokkaan­se roots wil aandacht voor leefsitua­tie jongeren: “Schakel toezich­ters en buurtou­ders in als bemidde­laars”

  Een maand na de vechtpartij tussen hangjongeren en klanten van café Daniel’s op het Wim Saerensplein is de situatie er verbeterd. De politie zal haar verhoogd toezicht de hele zomer doortrekken. Mimit Marchouh (42), actief bij Vooruit, roept intussen op om meer aandacht te hebben voor de leefsituatie van vele jongeren in zijn district.