Afbeelding ter illustratie. De test bij AZ Monica wordt met een eenvoudiger toestel uitgevoerd.
Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. De test bij AZ Monica wordt met een eenvoudiger toestel uitgevoerd. © BELGA

AZ Monica doet gratis screening op hartritmestoornissen tijdens Wereldhartdag

DeurneMorgen, woensdag 29 september, is het Wereldhartdag. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht besteed aan hoe we het belangrijkste orgaan van ons lichaam gezond kunnen houden en zo hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Patiënten en bezoekers van het AZ Monica campus Deurne hebben op Wereldhartdag de mogelijkheid om zich vrijwillig en kosteloos op hartritmestoornissen te laten controleren.

 1. Denise (71) al 50 jaar administratief medewerkster bij hetzelfde bedrijf: “Vervelen? Nooit. Het houdt me jong!”
  PREMIUM
  Wijnegem/Antwerpen

  Denise (71) al 50 jaar administra­tief medewerk­ster bij hetzelfde bedrijf: “Vervelen? Nooit. Het houdt me jong!”

  Ze zag vier generaties passeren, maakte een ernstige bedrijfsbrand mee en is goede maatjes met de baas: Denise Lamoen (71) is al 50 jaar - and counting - loyaal aan werkgever Desco in Wijnegem. Aan stoppen denkt de kwieke administratief medewerkster nog lang niet: “Toen in mijn privéleven alles mis ging, was ik blij dat ik naar het werk kon.” Een gesprek over de geheimen van een eindeloze en gelukkige carrière.
 2. Team Belgium haalt zilver op het WK onderwaterfotografie in Portugal met prachtige foto van schorpioenvis
  ANTWERPEN

  Team Belgium haalt zilver op het WK onderwater­fo­to­gra­fie in Portugal met prachtige foto van schorpioen­vis

  Negentig minuten onder in de Atlantische Oceaan, aan het Portugese eiland Madeira, op zoek naar dat ene mooie beeld, en dan klik, vastgelegd. Fotograaf Filip Staes en assistent Thomas Van Puymbroeck wonnen zilver op het WK onderwaterfotografie met hun visportret van de schorpioenvis. “Met hoge golven en windstoten van zes beaufort waren de omstandigheden niet gemakkelijk, maar we hebben het er goed vanaf gebracht.”
 1. Taxichauffeur met verbod pikt toch klanten op
  ANTWERPEN

  Taxichauf­feur met verbod pikt toch klanten op

  Het politiewijkteam van de Brederodewijk kreeg tijdens hun patrouille een melding via een slimme ANPR-camera dat er een taxibestuurder aan het werk was die een taxiverbod had opgelegd gekregen. De man werd gezien in de Pelikaanstraat terwijl hij klanten oppikte aan het Centraal Station. De man bleek inderdaad belast met een taxiverbod. In opdracht van de magistraat werd zijn wagen in beslag genomen om nieuwe inbreuken te vermijden.