Het schietincident vond plaats in Deurne.
Volledig scherm
Het schietincident vond plaats in Deurne. © De Roeck

Antwerpse politie bevestigt schietpartij in Deurne op tweede avond van Operatie Nachtwacht

UPDATEDe eerste nacht sinds Operatie Nachtwacht in Antwerpen verliep rustig, maar zaterdagavond werd er opnieuw in Deurne een schietpartij gemeld. De politie bevestigt dat er een schietincident is geweest.

 1. Gevlucht voor de oorlog in Afghanistan, nu Belgisch kampioen boksen: “Mijn overleden vader kunnen eren op de Olympische Spelen, hoe mooi zou dat zijn?”
  PREMIUM
  Deurne

  Gevlucht voor de oorlog in Afghanis­tan, nu Belgisch kampioen boksen: “Mijn overleden vader kunnen eren op de Olympische Spelen, hoe mooi zou dat zijn?”

  Deurnenaar Sami Wahid (22) was veertien jaar toen hij met zijn moeder en zus naar België kwam. Gevlucht voor de oorlog in hun vaderland Afghanistan waarbij hun vader het leven liet. Op zoek naar een betere toekomst, nam zijn moeder haar twee kinderen bij de arm en verlieten ze hun land. “Waar we heen gingen, wist ik niet, wij volgden onze moeder”, vertelt Sami. In België ontdekte Sami zijn liefde voor de bokssport én zijn talent want met 3 Vlaamse en 1 Belgische titel is hij goed op weg de beste bokser van het land te worden. Nu droomt Sami van de Olympische Spelen, zijn vader Abdul Wahid achterna die met het nationale worstelteam van Afghanistan een echte olympiër werd.
 2. Waarom Bart De Wever operatie ‘Nachtwacht’ in het leven riep: ‘de Algerijn’ gooit granaten uit wraak voor mislukte ontvoering
  PREMIUM

  Waarom Bart De Wever operatie ‘Nachtwacht’ in het leven riep: ‘de Algerijn’ gooit granaten uit wraak voor mislukte ontvoering

  Operatie ‘Nachtwacht’ mag Borgerhout en Deurne-Noord binnenste buiten keren, de man die achter de recente golf van aanslagen zit zal de politie er niet vinden. Mohamed Reda C. (26), ‘de Algerijn’, zit veilig en wel in het buitenland sinds hij in Deurne bijna werd ontvoerd door een misnoegde drugsbende. Die verdenkt hem van de diefstal van 200 kilogram cocaïne. Lees meer over de drugsoorlog in Antwerpen in ons dossier.
 3. Stad koopt busstelplaats Zurenborg om plaats te maken voor nieuw woonproject: “Inspelen op noden en wensen op wijk- en stadsniveau”
  ZURENBORG/DEURNE

  Stad koopt busstel­plaats Zurenborg om plaats te maken voor nieuw woonpro­ject: “Inspelen op noden en wensen op wijk- en stadsni­veau”

  Met de verhuis van vervoersmaatschappij De Lijn in het vizier, koopt de stad Antwerpen de gronden aan van de busstelplaats Zurenborg. Samen met de voordien al aangekochte site van de gasfabriek komt er daardoor extra ruimte vrij voor het woonproject Nieuw Zurenborg. “De nabijheid van het toekomstige spoorpark is een extra troef voor een mooie toekomst op vlak van wonen en publieke ruimte.”
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?