STOCK. Een voorbeeld van struikelstenen, klinkers van 10 op 10 cm waarin de naam, geboorte-, deportatie- en overlijdensdatum van slachtoffers gegraveerd zijn.
Volledig scherm
STOCK. Een voorbeeld van struikelstenen, klinkers van 10 op 10 cm waarin de naam, geboorte-, deportatie- en overlijdensdatum van slachtoffers gegraveerd zijn. © Gianni Barbieux

500 gedeporteerde joodse Deurnenaren herdacht met struikelstenen en expo

DeurneIn de Tweede Wereldoorlog werden ruim 500 Joden in Deurne slachtoffer van vervolging door de nazi’s. Om ze niet in vergetelheid te brengen, legt burgerinitiatief ‘Struikelstenen in Deurne’ samen met het district 50 stenen in Deurne voor gedeporteerde slachtoffers. De tragedie werd ook door de Fransman Georges Despaux gevisualiseerd. De gratis expo met zijn schetsen opent 23 september in het districtshuis. 

 1. Cyberdefense van Orange verhuist naar Wijnegemse Kanaalsite: “We simuleren de impact van cyberaanvallen en hoe ze te voorkomen”
  WIJNEGEM

  Cyberdefen­se van Orange verhuist naar Wijnegemse Kanaalsite: “We simuleren de impact van cyberaan­val­len en hoe ze te voorkomen”

  Het Antwerps kantoor van Orange Cyberdefense Belgium - in de cybersecuritysector - is verhuisd naar de Kanaalsite in Wijnegem waar onlangs de Amerikaanse rapper Kanye West ook een nieuwe stek vond. Het paradepaardje van het nieuwe gebouw is het Cyber Experience Center waarin bedrijven onder andere kunnen ondervinden wat er gebeurt als je gehackt word.
 2. Burgerbeweging reageert na 2 weken radiostilte op Turnhoutsebaan als fietsstraat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”
  PREMIUM
  BORGERHOUT

  Burgerbewe­ging reageert na 2 weken radiostil­te op Turnhoutse­baan als fiets­straat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”

  De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Het nieuws sloeg eind september in als een bommetje. Na reacties van de stad, het district, de politie, buurtbewoners en gewezen burgervader Bob Cools, bleef het verdacht stil bij de burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. Tot nu. “Op lange termijn moet de Turnhoutsebaan terug de De Keyserlei van Borgerhout worden.”
 1. Wijkteam pakt geseinde man, 13 sluikstorters en helpt een man in medische nood
  ANTWERPEN

  Wijkteam pakt geseinde man, 13 sluikstor­ters en helpt een man in medische nood

  Het politiewijkteam van de Stuivenbergwijk hield de hele week toezicht in hun wijk in samenwerking met de medewerkers van de stad. De prioriteit lag op verschillende vormen van sluikstort. Er werden onder meer mensen beboet die hun sigaretten of papiertjes op de grond gooiden, terwijl ze zich in de onmiddellijke omgeving van een vuilbak bevonden. De stedelijke diensten konden dertien sluikstorters op heterdaad betrappen.