Kinderen op de zomerschool bij basisschool De Kangoeroe.
Volledig scherm
Kinderen op de zomerschool bij basisschool De Kangoeroe. © Klaas De Scheirder

360 leerlingen volgen zomerschool bij stedelijk onderwijs: “Kinderen merken al spelend dikwijls niet dat ze ook aan het leren zijn”

DEURNEDe derde keer op rij is het al dat het stedelijk onderwijs zomerscholen organiseert. Twee weken lang deze maand komen 360 leerlingen van zes tot 11 jaar langs om te leren en te spelen op zes verschillende locaties. “We zetten naast lezen ook meer dan ooit in op rekenen deze zomer.”

  1. Jury samengesteld voor assisenproces Selahaddin (60) die kleermaker Mehmet doodde met 45 messteken: “Hij kon niet verkroppen dat vrouw van slachtoffer hem had afgewezen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Jury samenge­steld voor assisenpro­ces Selahaddin (60) die kleermaker Mehmet doodde met 45 messteken: “Hij kon niet verkroppen dat vrouw van slachtof­fer hem had afgewezen”

    Dinsdagnamiddag vond in het Antwerpse justitiepaleis de jurysamenstelling plaats voor het assisenproces tegen de 60-jarige Selahaddin Tankisi. Eind 2019 doodde hij kleermaker Mehmet Özkaraman (54) met 45 messteken in zijn winkel in de Brederodestraat. Volgens Tankisi was de aanleiding van de steekpartij een conflict over geld, maar volgens de familie van het slachtoffer is er ook een amoureus motief.