Bedenker Joris Van Derbeken en stewardess Pia Struyf met het spel, dat zich afspeelt in de luchtvaartsector in de jaren 50.
Volledig scherm
Bedenker Joris Van Derbeken en stewardess Pia Struyf met het spel, dat zich afspeelt in de luchtvaartsector in de jaren 50. © Foto Laenen

15 jaar aan eigen bordspel gewerkt

DEURNEVijftien jaar, zo lang heeft Belgisch kunstenaar Joris Van Derbeken erover gedaan om zijn bordspel 'Passaportas' te ontwikkelen. Hij ontwikkelde het spel dan ook helemaal zelf, zonder grote spelletjesbedrijven. Het vintage gezelschapsspel speelt zich af in de luchtvaartsector van de jaren '50.

 1. Tarte tatins van Filip Peeters en zijn gezin voortaan élke week te verkrijgen aan Bourla: “Je ziet voldoening bij mensen méteen, dat is wat anders dan een film maken”
  ANTWERPEN

  Tarte tatins van Filip Peeters en zijn gezin voortaan élke week te verkrijgen aan Bourla: “Je ziet voldoening bij mensen méteen, dat is wat anders dan een film maken”

  Van de planken naar de keuken. Voortaan staan acteurskoppel Filip Peeters en An Miller met hun dochters élke zaterdagmiddag aan de Bourlaschouwburg in Antwerpen om hun intussen befaamde tarte tatins te verkopen. “Het is nog wat koffiedik kijken welke van onze voorstellingen kunnen doorgaan de komende tijd, dus is het fijn dat we onze energie hier collectief in kwijt kunnen.”
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.