1. Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familieleden: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”
  PREMIUM
  LEUVEN/TIENEN

  Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familiele­den: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”

  Alinda Van der Cruysen (47) krijgt geen nieuw assisenproces. In november vorig jaar werd ze in het Leuvense assisenhof veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de dubbele moord op haar grootoom en -tante, 29 jaar geleden in Tienen. Van der Cruysen heeft haar betrokkenheid bij de gruwelmoord altijd ontkend. Na haar veroordeling stapte ze naar Cassatie met het oog op een nieuw proces, maar daar ving de Schotense nu bot.
 2. IJzeren haken op trappen en boorden aan Scheldekaaien moeten skaters ontmoedigen: “Gaan ze die gasten dit nu ook al afpakken?”
  ANTWERPEN

  IJzeren haken op trappen en boorden aan Schelde­kaai­en moeten skaters ontmoedi­gen: “Gaan ze die gasten dit nu ook al afpakken?”

  Wie gaat kuieren of sporten langs de Scheldekaaien tussen het historisch centrum en ’t Zuid, kan niet naast de vele skaters zien op de trappen ter hoogte van Sint-Andries. Vanaf april is dat gedaan, het stadsbestuur gaat ijzeren haken op de trappen en boorden plaatsen zodat skaters niet meer over de rand kunnen glijden. Dit om mogelijke schade te voorkomen. “Heel jammer dit.”
 1. Studenten worden 24 uur opgesloten op hogeschool om virtuele rondleiding te geven: “Dit schooljaar zelfs in totaal nog niet zo lang op de campus geweest”
  ANTWERPEN

  Studenten worden 24 uur opgesloten op hogeschool om virtuele rondlei­ding te geven: “Dit schooljaar zelfs in totaal nog niet zo lang op de campus geweest”

  Vierentwintig uur. Zo lang worden vier duo’s studenten van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) dit weekend opgesloten. Ze gaan verschillende uitdagingen aan en worden al die tijd gevolgd met een camera die studiekiezers live kunnen volgen thuis. Zo kunnen zesdejaars toch nog een boeiende rondleiding krijgen op de campus. “Ongeziene en avontuurlijke inkijk in onze gebouwen.”
 2. VIDEO. Eenzame cellospeler brengt ode aan leeg Sportpaleis: “Deze gebouwen zijn gemaakt voor mensen, niet om leeg te staan”
  ANTWERPEN

  VIDEO. Eenzame cellospe­ler brengt ode aan leeg Sportpa­leis: “Deze gebouwen zijn gemaakt voor mensen, niet om leeg te staan”

  ‘Alone, but not forgotten’, dat is het concept van de bekende cellist Christoph Bunzendahl van onder andere Night of the Proms. Momenteel toert hij met zijn instrument iconische gebouwen rond in het Antwerpse die leegstaan door de crisis. Van fitnesscentra en horecazaken tot theaterzalen en muziektempels. Zo ook in het akelig stille Sportpaleis.
 1. 50 jaar speelgoedgeschiedenis van In den Olifant verhuist met nieuwe eigenaars: “Zaak is ooit nog van mijn vader geweest, de cirkel is rond nu”
  ANTWERPEN

  50 jaar speelgoed­ge­schie­de­nis van In den Olifant verhuist met nieuwe eigenaars: “Zaak is ooit nog van mijn vader geweest, de cirkel is rond nu”

  Wie kwalitatief en duurzaam speelgoed denkt in Antwerpen, denkt ‘In den Olifant’, al een halve eeuw lang. Nele en Bert Vekemans namen de zaak een klein jaar geleden in volle lockdown over en verhuisden dit weekend heel hun hebben en houden naar de nieuwe winkel in de Lombardenstraat. “We verkopen nu ook meer babyspeelgoed, Playmobil en wat absoluut nog ontbrak: Lego.”
 1. Minister Zuhal Demir (N-VA) draait kraan open van warmtenet: “Energie die anders verloren gaat duurzaam gebruiken”
  MORTSEL/EDEGEM

  Minister Zuhal Demir (N-VA) draait kraan open van warmtenet: “Energie die anders verloren gaat duurzaam gebruiken”

  Vlaams minister voor Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft vandaag de kraan van warmtenet Warmte Verzilverd open gedraaid. Voortaan zal de Agfa-Gevaertfabriek in Mortsel zijn eigen restwarmte gebruiken voor de productie en binnenkort sluiten verschillende bedrijven en driehonderd nieuwe woningen zich aan op het warmtenet. “Op deze manier zetten we warmteverlies om in klimaatvriendelijke energiewinst.”
 2. #FitnessOpenNow voert opnieuw actie aan overheidsgebouwen en mediabedrijven: “Fitnessen is niet gevaarlijk, het rédt juist mensenlevens”
  ANTWERPEN/BRUSSEL

  #FitnessO­pen­Now voert opnieuw actie aan overheids­ge­bou­wen en mediabe­drij­ven: “Fitnessen is niet gevaarlijk, het rédt juist mensenle­vens”

  Het collectief #FitnessOpenNow is het beu. Na de actie van vorige week waar 128 fitnessclubs aan deelnamen stond de sector donderdagochtend opnieuw op zijn achterste poten. Met spandoeken trokken ze naar strategische hotspots in Brussel en Antwerpen zoals treinstations, overheidsgebouwen, bekende pleinen en mediabedrijven. “Fitness is veilig, fitness redt mensenlevens.”
 3. Klap je straks je laptop open in een echt kasteel? Kasteel Starrenhof wordt omgetoverd tot businesscenter (en er komt ook een sterrenrestaurant)
  PREMIUM
  Kapellen

  Klap je straks je laptop open in een echt kasteel? Kasteel Starrenhof wordt omgetoverd tot business­cen­ter (en er komt ook een sterrenres­tau­rant)

  Het 19de-eeuwse kasteel Starrenhof in Kapellen wordt binnenkort omgetoverd tot een businesscenter. De bijhorende kapel zal verbouwd worden tot uniek restaurant. In een later bijgebouwde kloostergebouw zal dan weer een winkel komen, een appartement en ook een deel van het restaurant. De initiatiefnemers zijn Daan Aerts uit Hoogstraten, Sven Vinck uit Schoten en Kurt Vandecasteele uit Wuustwezel. Wij konden alvast een kijkje nemen binnenin...
 1. Heeft de vinylmicrobe ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhankelijke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”
  PREMIUM
  PROVINCIE

  Heeft de vinylmicro­be ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhanke­lij­ke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”

  Is het zwarte goud aan een heropleving bezig of net niet? Worden vinylplaten nog verkocht in tijden van corona of gaat muziek exclusief digitaal over de toonbank? Wij gaan ‘cratediggen’ in de tientallen onafhankelijke platenwinkels van de Koekenstad en de enkele volharders in de rest van de provincie. “Ik heb zelf geen idee hoeveel duizenden platen er in mijn kelder liggen stof te vergaren.”
 2. Eerste lichtfestival ‘Sxa.dyu’ op Slachthuissite: “Er gebeurt nog veel te weinig met licht in onze stad”
  ANTWERPEN

  Eerste lichtfesti­val ‘Sxa.dyu’ op Slachthuis­si­te: “Er gebeurt nog veel te weinig met licht in onze stad”

  Licht, foto, film, video jockeys, performances en muziek. Dat is wat je vrijdag- en zaterdagavond kan verwachten op de allereerste - virtuele - editie van het ‘Sxa.dyu’ (zeg: schaduw) lichtfestival. Op een scherm van vijftig vierkante meter kunnen tientallen kunstenaars zich uitleven. “We hebben videokunstenaars van heel Europa gestrikt, we zijn erg benieuwd naar hun werk.”
 1. Horeca telt af naar 1 jaar lockdown en doet Bart De Wever cynische scheurkalender cadeau: “De tijd vliegt, ook als je niet zo’n fun hebt”
  ANTWERPEN

  Horeca telt af naar 1 jaar lockdown en doet Bart De Wever cynische scheurka­len­der cadeau: “De tijd vliegt, ook als je niet zo’n fun hebt”

  “Niets verandert tot we iets doen”, dat is de boodschap van de Antwerpse horeca-ondernemers Wim Van der Borght en David Claeys. Woensdag brachten ze burgemeester Bart De Wever (N-VA) een bezoek met een originele scheurkalender die aftelt naar één jaar lockdown. “Tegen het paasweekend moet de horeca terug open kunnen, definitíef”, reageert De Wever.
 2. In de ban van Oosterweel: themacommissie over overkapping Ring en ongerustheid in Ten Eekhovelei
  Antwerpen

  In de ban van Oosterweel: themacom­mis­sie over overkap­ping Ring en ongerust­heid in Ten Eekhovelei

  Een themacommissie van de Antwerpse gemeenteraad en enkele districtsraden buigt zich woensdagavond over de Oosterweelverbinding. Het wordt onder meer uitkijken naar het debat over de Ten Eekhovelei in Deurne-Noord. De stad biedt een aantal bewoners aan om hun woning te verkopen. Intussen dringt burgerbeweging Ringland er nog eens op aan om de Oosterweelverbinding meteen volledig te overkappen.
 3. Mannen die voetzoeker afstaken in Bosuilstadion riskeren 8 jaar stadionverbod: “Mijn cliënt dacht dat het om een rookbommetje ging”
  Deurne

  Mannen die voetzoeker afstaken in Bosuilsta­di­on riskeren 8 jaar stadionver­bod: “Mijn cliënt dacht dat het om een rookbomme­tje ging”

  1.600 euro boete en een gerechtelijk stadionverbod van 8 jaar. Dat is de straf die het parket dinsdag vorderde tegen 2 mannen die 3 jaar geleden een voetzoeker hadden afgestoken in het Bosuilstadion in Deurne. De enorme knal zorgde toen voor veel opschudding en een dertigtal supporters en beveiligingspersoneel liep gehoorproblemen of zelfs permanente gehoorschade op. “Onze cliënten hadden nooit kunnen voorzien dat zo’n klein bommetje zo’n megaknal zou opleveren.”