L. Malter, de zoon van Harry Malter, wordt ervan beschuldigd maar liefst 180.000 euro gestolen te hebben uit de kassa van het park.
Volledig scherm
PREMIUM
L. Malter, de zoon van Harry Malter, wordt ervan beschuldigd maar liefst 180.000 euro gestolen te hebben uit de kassa van het park. © Didier Verbaere

Zoon van Harry Malter beschuldigd van diefstal van 180.000 euro uit kassa van park, maar hij ontkent: “Mijn vader ging wel graag naar casino’s”

DestelbergenL. Malter, de zoon van Harry Malter, wordt ervan beschuldigd maar liefst 180.000 euro gestolen te hebben uit de kassa van het dieren- en attractiepark in Heusden bij Destelbergen. Dat zou hij in de zomer van 2018 gedaan hebben, toen hij als enige verantwoordelijk was voor de financiën van het park. “Hij bleek in Amerika te wonen en hield er een exuberante levensstijl op na", vertelde zijn zus Sarah aan de rechter. L. riskeert een werkstraf of een celstraf van 14 maanden, maar zelf beweert hij onschuldig te zijn.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Ontmoet de Gentse klimaatactivist die Groen kan missen als kiespijn: “Zelfs met kernuitstap moeten we géén nieuwe gascentrales bouwen”
  PREMIUM
  Gent

  Ontmoet de Gentse klimaatac­ti­vist die Groen kan missen als kiespijn: “Zelfs met kernuit­stap moeten we géén nieuwe gascentra­les bouwen”

  Peter Paul Vossepoel (33) is dan wel afkomstig uit het Nederlandse Dordrecht, maar groeide afgelopen jaar uit tot een van de stemmen in het Belgische energiedebat. Vanuit Gent gaat de klimaatactivist met actiegroep Tegengas de strijd aan tegen de bouw van de gascentrales. “De groenen die Groen het leven zuur maken?”, zegt hij. “De progressieven hebben zichzelf in nesten gewerkt.” Een gesprek over de kernuitstap, Zuhal Demir en een omgebouwde koelcontainer.