Volledig scherm
© Kristof Pieters

Werken tweede fase viaduct E17 starten op 2 februari, mét extra veiligheidsmaatregelen

DestelbergenVanaf 2 februari start de tweede fase van de werken aan het viaduct van Gentbrugge richting Antwerpen. Tijdens de werken zal het verkeer in beide richtingen op de wegdek richting Kortrijk moeten rijden. “De werken zouden normaal herstarten in april, maar zijn nu vervroegd naar begin februari”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

 1. Strijd om Boekenbeurs barst los, na Kortrijk tonen Gent en Brussel interesse, Antwerpen geeft niet op: “Er zijn al twintig geïnteresseerden”
  PREMIUM
  Kortrijk/Gent/Antwerpen/Brussel

  Strijd om Boeken­beurs barst los, na Kortrijk tonen Gent en Brussel interesse, Antwerpen geeft niet op: “Er zijn al twintig geïnteres­seer­den”

  De Antwerpse Boekenbeurs is te koop. Kortrijk ruikt een kans om de beurs, die in 2019 nog bijna 124.000 bezoekers lokte, binnen te halen. Ook Gent wil dé boekenbeurs van Vlaanderen. Er zijn alles samen zo’n twintig geïnteresseerden, zoals ook Brussel, dat het op de gemeenteraad brengt. En Antwerpen is niet van plan om de Boekenbeurs zomaar te laten vertrekken. De strijd barst los.
 2. Cafés en restaurants juichen, maar danscafés en nachtzaken weten nog niks. Overpoortstraat doet wel terrassen open
  PREMIUM
  Gent

  Cafés en restau­rants juichen, maar danscafés en nachtzaken weten nog niks. Overpoort­straat doet wel terrassen open

  1 mei wordt dit jaar een echte feestdag, die van de heropening van de horeca. Cafébazen en restaurantuitbaters juichen. De Horecacel Unizo Oost-Vlaanderen zegt: “1 mei open, en dan nooit meer toe.” Alleen de danscafés en de discotheken zitten nog met de handen in het haar. Zij weten nog van niks. De Overpoortstraat doet sowieso open, de Charlatan wacht af.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"