Het Damvalleimeer in Destelbergen.
Volledig scherm
Het Damvalleimeer in Destelbergen. © RV

Weer recreatieverbod aan het Damvalleimeer door giftige blauwalg

Elsie Sierens, burgemeester van Destelbergen, legt op en rond het Damvalleimeer een verbod op van recreatie waarbij contact met het water mogelijk is. Er is opnieuw blauwalg vastgesteld en die produceert toxische stoffen (microcystines) met ernstige gezondheidsrisico’s bij contact. “Door de opwarming van de aarde en de mildere winters zien we deze blauwalgen steeds vroeger verschijnen”, zegt Sierens (Open Vld)

 1. ZEB past haar winkels aan voor mensen met een beperking: “Shoppen was voor mij een inspanning en wordt nu weer ontspannend”
  PREMIUM
  Destelbergen/Oostakker

  ZEB past haar winkels aan voor mensen met een beperking: “Shoppen was voor mij een inspanning en wordt nu weer ontspan­nend”

  Winkelketen ZEB past haar 71 kledingwinkels aan voor mensen met een beperking. Het gaat om kleine ingrepen zoals aangepaste parkeerplaatsen, lagere kledinghaakjes in de paskamers en opgeleid personeel. De aanpassingen gebeuren in samenwerking met ervaringsdeskundigen zoals Britt, een 35-jarige dame met een visuele beperking uit Destelbergen. We trokken met haar naar de ZEB shop in Oostakker.
 2. “De Roze Prikballon is een no-nonsens dagboek met een positieve boodschap", zegt Ann (39) die met haar boek het taboe van Ann haar IVF-zwangerschap wil doorprikken.
  PREMIUM
  Wetteren/Laarne/Heusden

  “De Roze Prikballon is een no-non­sens dagboek met een positieve boodschap", zegt Ann (39) die met haar boek het taboe van Ann haar IVF-zwanger­schap wil doorprik­ken.

  Niet elke zwangerschap is rozengeur en mannenschijn of een leven op een roze wolk. Met haar boek De Roze Prikballon wil Ann De Rocker (39) uit Wetteren het taboe rond In-vitrofertilisatie (IVF) of proefbuisbaby’s, doorbreken. Zelf moest zij en haar partner Jan jarenlang wachten op de geboorte van Cesar. “Met dit boek wil ik vooral duidelijk maken dat je nooit mag wanhopen of opgeven”, zegt Ann.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val