Sarah Malter bij één van de papegaaien die in beslag wordt genomen. Ook al wonen ze er al twintig jaar in goeie gezondheid en omstandigheden.
Volledig scherm
PREMIUM
Sarah Malter bij één van de papegaaien die in beslag wordt genomen. Ook al wonen ze er al twintig jaar in goeie gezondheid en omstandigheden. © Didier Verbaere

Vier papegaaien uit dierenpark na 20 jaar in beslag genomen als ‘illegale sans-papiers’: “Pure Kafka”

HeusdenNike, Arie, Krak en Robbie, vier papegaaien die al meer dan 20 jaar in het Familiepark Harry Malter wonen, worden donderdag door de overheid in beslag genomen omdat ze niet over de nodige identiteitspapieren beschikken en dus illegaal in Heusden verblijven. En dus moeten ze noodgedwongen van een grote volière in openlucht verhuizen naar een krappe kooi in een asiel. “Pure kafka. We kunnen wel degelijk bewijzen dat de vogels al 20 jaar door ons verzorgd worden", zegt Sarah. Maar de inspecteur van CITES houdt voet bij stuk en wil van geen regularisatie weten. 

 1. Verborgen theaterzaal van Sint-Barbara wordt eindelijk afgewerkt, en volgend jaar opengesteld. “Dit moet een stem geven aan jongeren die daar nood aan hebben”
  Gent

  Verborgen theater­zaal van Sint-Barbara wordt eindelijk afgewerkt, en volgend jaar openge­steld. “Dit moet een stem geven aan jongeren die daar nood aan hebben”

  Het is een goed bewaard geheim. Boven de kleuterschool van Sint-Barbara in de Savaanstraat zit een theaterzaal verborgen, waar een kleine 300 man in kan. 15 jaar geleden al begon het project ‘Maeterlinckzaal’, maar afgewerkt raakte het nooit. “De ruwbouw is af, maar de zaal is nog nooit gebruikt", zegt algemeen directeur Guy Dalcq. “Daar zal volgend jaar verandering in komen.”
 2. Geen Gentse Feesten? Wel in én buiten de Minardschouwburg
  Gent

  Geen Gentse Feesten? Wel in én buiten de Minard­schouw­burg

  Om het met de woorden van Luk De Bruyker te zeggen: “We gaan ons geen twee jaar laten muilkorven.” En dus stelt de Minard een Gentse Feestenprogramma voor, zélfs al zijn er eigenlijk geen Gentse Feesten. “We hebben ons programma binnen, maar we hebben ook een deeltje buiten, met dank aan het Knaldrangfonds”, zegt theaterdirecteur Nathalie De Neve. “Het buitengedeelte gaat door op de speelplaats van Sint-Barbara.”