De enige verkiezingsaffiche in heel Destelbergen hangt bij Kenneth Vranken. "Ik weiger ze weg te doen", zegt hij.
Volledig scherm
De enige verkiezingsaffiche in heel Destelbergen hangt bij Kenneth Vranken. "Ik weiger ze weg te doen", zegt hij. © Erik De Troyer

Verkiezingsaffiche ophangen aan het raam? Dat is verboden in Destelbergen

De verkiezingsaffiches voor de komende verkiezingen zorgen voor ophef in Destelbergen, of beter het gebrek er aan. In de gemeente blijkt het namelijk verboden te zijn om politieke affiches aan ramen te hangen. Wie er toch één durft ophangen, krijgt te maken met de gemeenteraadsleden. "Dit kan echt niet. Men kan niemand verbieden om welke politieke partij dan ook te steunen", zegt parlementslid Joris Vandenbroucke (sp.a).

17 reacties

 • Luc Van Hauwermeiren

  2 jaar geleden
  En wat als ik mijn politieke mening wil uiten? Verkiezingen zijn meer dan een mannetje of vrouwtje een postje te bezorgen.
 • Jan Van Gent

  2 jaar geleden
  Als je dan nog een affiche van een rooie voor uw venster durft hangen …. zou niet verschieten dat ze er een van de dagen een steen naar gooien of vol met verf spuiten.
 • johny daneels

  2 jaar geleden
  Verbied dat toch overal, schaf die boel af, we moeten toch altijd maar aan meer voldoen om te mogen werken en daar steeds maar meer voor betalen, zij die niet werken worden altijd maar meer gesteund, waanzin Belgistan
 • Benny Marcelo

  2 jaar geleden
  Nog nooit heb ik een verkiezingsaffiche voor mijn raam gehangen maar moesten ze dat bij ons verbieden dan hingen mijn ramen vol; Van iedere party ééntje behalve van de party van de dictator.
 • Mae Est

  2 jaar geleden
  dan moeten ze maar geen affiches drukken, hé, als je er toch geen mag ophangen
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Lino en Els hebben hun team en hun klanten gemist: “Genoten van het regelmatige leven, maar nu nog meer overtuigd van wat we hier al deden”
  PREMIUM
  Gent

  Lino en Els hebben hun team en hun klanten gemist: “Genoten van het regelmati­ge leven, maar nu nog meer overtuigd van wat we hier al deden”

  Zij openen zaterdag niet één, maar meteen drie terrassen. Lino Van Reeth (43) en zijn vrouw Els De Waele (42) openen de Ventura, de Albatros en - samen met broer Ward Van Reeth - ook brasserie Keizershof, allemaal op de Vrijdagmarkt. “Die quality time met het gezin heeft deugd gedaan, maar we hebben vooral ontdekt hoe graag we ons werk eigenlijk doen.”
 1. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan

 2. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"