Twee van de drie beklaagden riskeren een celstraf van negen jaar
Volledig scherm
PREMIUM
Twee van de drie beklaagden riskeren een celstraf van negen jaar © DVEG

Verdachten van homejacking bij 72-jarige vrouw in Heusden riskeren 9 jaar cel: “Ze trokken de juwelen van haar lichaam”

HeusdenDe anders rustige Helstwegel in Heusden werd op 26 april van dit jaar volledig op stelten gezet toen drie personen een gewelddadige overval pleegden. Dat deden ze bij een 72-jarige vrouw nadat haar man eventjes uit het huis was. Ze duwden het slachtoffer in haar woning, sleurden haar in haar slaapkamer en snoerden haar de mond met duct tape. Vervolgens trokken ze de juwelen van haar lichaam en sloegen ze op de vlucht.

 1. “Wordt u binnenkort verdedigd in de rechtbank door een robot?” Advocatenkantoor Intolaw onderzoekt rol van artificiële intelligentie (AI) in advocatuur
  Gent

  “Wordt u binnenkort verdedigd in de rechtbank door een robot?” Advocaten­kan­toor Intolaw onderzoekt rol van artifi­ciële intelligen­tie (AI) in advocatuur

  Artificiële intelligentie (AI) is een nieuwe vorm van software die de menselijke intelligentie nabootst om taken uit te voeren, maar dan sneller en vaak preciezer. AI is intussen overal om ons heen te bespeuren, en dat zal de komende jaren alleen maar meer het geval zijn. Bedrijven zijn dan ook naarstig op zoek naar manieren om die software te implementeren in hun werking. Dat gebeurt ook in sectoren die er in de eerste plaats niet meteen aan te linken zijn, zoals de advocatuur.
 2. Man die stiekem vrouwen in kleedhokjes filmde levenslang gedeeltelijk verlamd na val in douche
  Gent

  Man die stiekem vrouwen in kleedhok­jes filmde levenslang gedeelte­lijk verlamd na val in douche

  “Gaan zwemmen met mijn kindje, dat lukt niet meer. Ik heb te veel schrik dat ik begluurd ga worden.” De impact op een jonge mama is groot, nadat ze het slachtoffer werd van voyeurisme. De dader kon uiteindelijk gevat worden, maar het onderzoek sleepte langer aan dan gepland. De man gleed namelijk uit in de douche, waarna hij in coma belandde en nu levenslang gedeeltelijk verlamd is.