De leerlingen van 6A moeten voortaan een mondmasker dragen, maar dat zet geen rem op het lesgeven bij juf Nathalie.
Volledig scherm
PREMIUM
De leerlingen van 6A moeten voortaan een mondmasker dragen, maar dat zet geen rem op het lesgeven bij juf Nathalie. © Florian Van Eenoo Photo News

REPORTAGE. Op bezoek in de school waar ook kinderen mondmaskers dragen: “Liever een mondmasker in de klas dan thuis in quarantaine”

HeusdenHet dragen van een mondmasker is voortaan verplicht in de drie hoogste leerjaren van alle zes basisscholen van Destelbergen. Wie dacht dat het jonge volkje gebukt zou gaan onder dit burgemeestersbesluit, heeft het mis. We namen poolshoogte en noteerden de argumenten van de kinderen. En ja, er kwamen toch ook enkele nadelen aan de oppervlakte.

  1. 8 leerkrachten debatteren in virtuele leraarskamer over hoe corona momenteel hun leven bepaalt: “Ik ben stiekem jaloers op die telewerkers”
    PREMIUM

    8 leerkrach­ten debatteren in virtuele leraarska­mer over hoe corona momenteel hun leven bepaalt: “Ik ben stiekem jaloers op die telewer­kers”

    Ben je bang om ziek te worden? Is coronaproof lesgeven mogelijk? Moeten de scholen dicht? Heeft afstandsonderwijs zin? Is er genoeg waardering voor leerkrachten? Nemen ouders genoeg verantwoordelijkheid? We verzamelden acht leerkrachten in een virtuele leraarskamer voor een ultiem coronadebat. Zonder uitzondering bezingen ze de liefde voor hun vak, maar het is tegelijk loodzwaar geworden en velen zitten op hun tandvlees.