WZC Kouterhof in Heusden en slachtoffer André De Smet
Volledig scherm
WZC Kouterhof in Heusden en slachtoffer André De Smet

Nergens plaats voor oudste moordenaar van het land: “Hij valt door alle mazen van het sociale vangnet”

DestelbergenOp maandag 21 juni 2021 verstikte een 99-jarige bewoner van het woonzorgcentrum Kouterhof in Destelbergen een medebewoner met een fleecedekentje. De dementerende man, Emiel de H., had zich van kamer vergist en meende dat er “een vreemde in zijn bed” lag. De hoogbejaarde man is ondertussen al honderd jaar. Hij heeft de twijfelachtige eer de oudste gevangene van ons land te zijn, hoewel hij volgens zijn advocaat eigenlijk geïnterneerd zou moeten worden. 

 1. RedAnt Racing pakt na zes lekke banden meteen podium tijdens eerste Europese afspraak: “We hebben continu moeten terugvechten”
  PREMIUM
  autosport 24H Series

  RedAnt Racing pakt na zes lekke banden meteen podium tijdens eerste Europese afspraak: “We hebben continu moeten terugvech­ten”

  In het prachtige Toscane stond dit weekend de eerste meeting van het Europese luik van de 24H Series op de autosportagenda. Deze hoog aangeschreven uithoudingsserie, die later dit jaar ook ons land zal aandoen, trok daarvoor naar Mugello. RedAnt Racing, de titelverdediger in de 992-klasse, een categorie voorbehouden aan identieke Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -, zette er twee wagens in. Het team tekende, na een moeilijke race, meteen voor een podium.
  Lochristi
 2. Zaffelaarse verenigingen overhandigen petitie voor nieuwe bankautomaat: “Ons voorstel: sporthal of vroeger gemeentehuis”

  Zaffelaar­se verenigin­gen overhandi­gen petitie voor nieuwe bankauto­maat: “Ons voorstel: sporthal of vroeger gemeente­huis”

  Na hun eerder protest bij het verdwijnen van de laatste bankautomaat in Zaffelare trokken de lokale verenigingen maandagavond naar de gemeenteraad van Lochristi. Ze overhandigden een open brief en bijhorende petitie met meer dan 600 handtekeningen. “Waarom kan de gemeente Lochristi geen locatie voor de cashautomaat voorstellen”, klinkt het bij Okra en Landelijke Gilden.
  Lochristi