ILLUSTRATIEBEELD.
Volledig scherm
ILLUSTRATIEBEELD. © Photo News

Mondmaskerplicht in 4de, 5de en 6de leerjaar in alle lagere scholen in Destelbergen: “De besmettingen stijgen te snel”

DestelbergenDe gemeente Destelbergen voert vanaf maandag 1 februari een mondmaskerplicht in voor leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar in alle scholen in Heusden en Destelbergen. Voor de jongere leerlingen is het dragen niet verplicht, maar wel aangewezen. “De besmettingen stijgen pijlsnel en ouders worden ongerust”, zegt burgemeester Elsie Sierens (Open Vld).

 1. Gesloten massagesalon uit wanhoop in briefje aan raam: “Dit is nog heel beleefd, in vergelijking met wat ik zou willen zeggen”
  Gent

  Gesloten massagesa­lon uit wanhoop in briefje aan raam: “Dit is nog heel beleefd, in vergelij­king met wat ik zou willen zeggen”

  Bij het massagesalon Baan Thai Style 5 in de Hoogpoort in Gent zijn ze de wanhoop nabij. Die wanhoop uiten ze dan ook in een brief aan het raam. “Bedankt regering en mediageile experten, voor jullie een welgemeende F* You!!!”, staat er. “Ik begrijp de maatregelen wel, maar geef ons dan tenminste een deftige compensatie voor de verplichte sluiting", zegt zaakvoerder Benny Anthonissen.
 2. Bijna geen vaccins op overschot, maar Gent gaat nu toch werken met QVAX-reservelijst voor vaccinaties
  Gent

  Bijna geen vaccins op overschot, maar Gent gaat nu toch werken met Q­VAX-reserve­lijst voor vaccina­ties

  De stad Gent gaat nu ook aan de slag met de QVAX-reservelijst voor de vaccinaties die op overschot zouden zijn in Flanders Expo. Dat zijn er in Gent standaard heel weinig, omdat mensen zich per tijdsblok kunnen inschrijven voor hun vaccinatie, en dus weinig afhaken. “We zien dit als extra hulpmiddel”, zegt schepen Rudy Coddens. De ‘restjes’ op het einde van een vaccinatiedag blijven voor de hulpdiensten.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!