Burgemeester Elsie Sierens en schepen Filip Demeyer aan het Gentse zwembad.
Volledig scherm
Burgemeester Elsie Sierens en schepen Filip Demeyer aan het Gentse zwembad. © RV

Inwoners Destelbergen krijgen zelfde zwemtarieven als Gentenaars

Inwoners van Destelbergen kunnen voortaan van dezelfde tarieven genieten als de inwoners van Gent en deelgemeenten in het zwembad Rozenbroeken. Schepen van Sport Filip Demeyer onderhandelde dit met LAGO en de Stad Gent.

 1. Ook jij mag meedenken over nieuwe invulling van oude fabriekssite Microfibres: “Enkele industriële gebouwen blijven behouden”
  PREMIUM
  Laarne/Sint-Martens-Latem

  Ook jij mag meedenken over nieuwe invulling van oude fabriekssi­te Microfi­bres: “Enkele indu­striële gebouwen blijven behouden”

  De site van Microfibres Europe in Laarne werd begin dit jaar verkocht aan projectontwikkelaar Acasa uit Sint-Martens-Latem. Samen met de gemeente vormt ze de oude fabrieksterreinen, met een oppervlakte van 73.000 vierkante meter, om tot een nieuw woongebied met plaats voor ontspanning en ambachtelijke activiteiten. De gemeente roept haar inwoners op om mee na te denken over de toekomstplannen via een digitale enquête.
 2. 
Herstelling Meulestedebrug wordt werk van lange adem, noodbrug voor voetgangers en fietsers komt terug
  Gent

  Herstel­ling Meulestede­brug wordt werk van lange adem, noodbrug voor voetgan­gers en fietsers komt terug

  Door de aanvaring aan Meulestedebrug van afgelopen weekend zal de brug ‘langere tijd’ buiten gebruik zijn voor het autoverkeer. Dat zegt de Vlaamse Waterweg. Er is aanzienlijke schade en het is niet duidelijk hoelang de herstelling zal duren. Om de voetgangers en fietsers te helpen, komt de noodbrug terug die in het voorjaar al werd gebruikt tijdens herstellingswerken aan de brug. Het autoverkeer moet omrijden.
 1. Gentse nachten met een avondklok: spookachtig stil maar ook mooi
  gent

  Gentse nachten met een avondklok: spookach­tig stil maar ook mooi

  Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog geldt een nachtklok. Tussen middernacht en 5 uur ‘s morgens is iedereen verplicht binnen te blijven, tenzij er een gegronde reden is om toch buiten te komen. Wie de regels schendt, wordt beboet. En dus is het nachts schrikwekkend stil in Gent. Fotograaf Wannes Nimmegeers trok op pad, van middernacht tot 2.30 uur. Buiten de laatste buschauffeurs, de politie en een eenzame werkkracht die advertenties in bushokjes aanbracht, was er niemand op straat. Letterlijk: geen kat. Voor u in beeld gebracht: Gent by Night, editie avondklok.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond