Maurice en Jeannette zijn onafscheidelijk na 77 jaar huwelijk.
Volledig scherm
Maurice en Jeannette zijn onafscheidelijk na 77 jaar huwelijk. © Didier Verbaere

Honderdjarige Jeannette na 77 jaar nog steeds gelukkig getrouwd met haar Maurice (98): “We kunnen niet zonder elkaar”

Jeannette De Kuysscher vierde afgelopen weekend haar 100ste verjaardag in het huisje in Heusden, waar ze na 77 jaar huwelijk nog steeds gelukkig samenwoont met haar Maurice Van Cleef. Ondanks zijn 98 lentes springt hij nog gezwind de fiets op om boodschappen te doen en zorgt hij met veel geduld voor zijn cactussen terwijl zijn vrouw het huishouden op orde zet. Een opmerkelijk koppel. “We hebben zoals iedereen wel eens ruzie, maar na 77 jaar zien we elkaar nog doodgraag”, zegt de kersverse honderdjarige. En daar is geen letter van gelogen.

 1. Boete voor Baracita om 23.03 uur, na smetteloze zomer: “Vooral heel jammer voor de flikken die wél hun best doen”
  Gent

  Boete voor Baracita om 23.03 uur, na smetteloze zomer: “Vooral heel jammer voor de flikken die wél hun best doen”

  Baracita, de populaire zomerbar aan het ICC, heeft zaterdag al definitief de deuren gesloten. Maar dat gebeurde met een valse noot. Om 23.03 uur stond de politie daar, en omdat nog niet iedereen weg was, heeft uitbater Stefaan De Winter een pv aan zijn broek. “Jammer dat dit soort haantjesgedrag van twee flikken afstraalt op die vele politiemensen die wél hun best doen, want dit sloeg echt nergens op”, zucht De Winter.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Destelbergen op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Destelber­gen op dinsdag 20 oktober

  In Destelbergen zijn er op één dag 9 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 6. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 58 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Destelbergen op 313 te liggen. Omdat Destelbergen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.