Elsie Sierens (50) is eerste vrouwelijke burgemeester van Destelbergen: "Dat vertrouwen en geloof doet deugd"

Elsie Sierens (50) wordt in Destelbergen de eerste vrouwelijke burgemeester. Haar partij haalde 8 zetels binnen en vormt een bestuur met N-VA. Elsie volgt Marc De Pauw op. Haar politieke vader zette er na 24 jaar burgemeesterschap een punt achter. “Het is een hele eer, maar ik ga ook heel nederig in zijn voetsporen treden”, zegt de nieuwe burgemeester.

0 reacties

 1. Pas afgestudeerde Florentine mag half jaar werken op Wereldexpo in Dubai: “Van een eerste job gesproken, al mijn interesses komen er samen”
  De Panne

  Pas afgestu­deer­de Florentine mag half jaar werken op Wereldexpo in Dubai: “Van een eerste job gesproken, al mijn interesses komen er samen”

  Amper 21 jaar is Florentine Moës uit De Panne. Ze heeft nog maar pas haar bachelordiploma Organisatie en Management aan HOGENT op zak en toch mag zij mee naar de Wereldexpo in Dubai. Ze zal er in het Belgisch paviljoen de bezoekers ontvangen. Liefst zes maanden, zonder ook maar één keer naar het thuisfront terug te komen, zal ze er wonen en werken.
 2. Kunnen de uitgebreide terrassen blijven in Gent? “We werken aan een nieuw reglement maar heel wat vragen staan nog open”
  PREMIUM
  Gent

  Kunnen de uitgebrei­de terrassen blijven in Gent? “We werken aan een nieuw reglement maar heel wat vragen staan nog open”

  Heeft corona de Gentse visie op terrassen definitief veranderd? Het lijkt alvast van wel. Het stadsbestuur bekijkt welke uitgebreide terrassen eventueel permanent kunnen blijven staan, ook na april 2022, en hoe dat allemaal in een nieuw reglement gegoten kan worden. “Het is duidelijk dat de Gentenaars positief staan tegenover terrassen, en dat sommigen echt een meerwaarde zijn”, zegt Sofie Bracke (Open Vld)
 1. Na klachten van bewoners Dutrieulaan: “Situatie in de buurt herbekijken, maar geen beloftes”
  Gent

  Na klachten van bewoners Dutri­eulaan: “Situatie in de buurt herbekij­ken, maar geen beloftes”

  De bewoners van de Hélène Dutrieulaan klagen al 10 jaar over de situatie rond hun woonblokken. Sinds kort krijgen ze consequent boetes als ze op de busbaan rijden die voor hun deur loopt. Ook kunnen ze nergens parkeren om boodschappen uit te laden. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw is bereid de situatie te herbekijken, maar doet geen beloftes. “En over een busbaan rijden is altijd een overtreding.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.