Onder andere het bekende logo met de kenmerkende ‘B’ roept bij veel mensen mooie herinneringen op.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder andere het bekende logo met de kenmerkende ‘B’ roept bij veel mensen mooie herinneringen op. © Didier Verbaere

De concurrentie in brand willen steken, malafide bouwondernemers en afrekeningen met baseballknuppels: dit waren de wonderjaren van Boccaccio Life

DestelbergenToen concurrent Carrera met alle klanten ging lopen werd een plan beraamd om die discotheek in brand te steken. Toen renner Jos Op ‘t Eyndt al na 30 kilometer in de Ronde van Vlaanderen in een truitje van de club demarreerde stond ‘s avonds iedereen in koerstenue op de dansvloer. En toen de ex-vrouw van de oorspronkelijke eigenaar met haar Italiaanse vriend de zaak overnam werden de rekeningen met baseballknuppels vereffend. Dit is het verhaal van de opkomst en de ondergang van de legendarische discotheek Boccaccio Life in Destelbergen: “Transgenders, homo’s of andersdenkenden: iedereen was welkom.”

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Van de NTGent Schouwburg tot het Kasteel van Laarne: 8 erfgoedsites om te ontdekken tijdens Open Monumentendag in en rond Gent
  PREMIUM
  Gent

  Van de NTGent Schouwburg tot het Kasteel van Laarne: 8 erfgoedsi­tes om te ontdekken tijdens Open Monumenten­dag in en rond Gent

  Op zondag 11 september vindt de 34ste editie van Open Monumentendag plaats. Tijdens het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen stellen honderden erfgoedsites gratis hun deuren open voor bezoekers. Nog geen idee wat je wil bezoeken? Van het Kasteel van Laarne tot de NTGent Schouwburg: wij lijsten acht aanraders op in en rond Gent.
 3. Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”
  PREMIUM
  GENT

  Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”

  Wie nu nog een kamer zoekt voor komend academiejaar in Gent, heeft een dik probleem. De studentenhuizen puilen uit, ook in cohousing is het vechten voor een plaatsje. Tine Heyse (Groen) is schepen voor Wonen en probeert voor ruim 10.000 studenten een nieuwe thuis op verplaatsing te vinden. “Als stad zijn we maar één van de partijen die hier iets aan kunnen doen.”