Het Damslootmeer in Destelbergen.
Volledig scherm
Het Damslootmeer in Destelbergen. © Didier Verbaere

Bouwbedrijf wil 1,2 miljoen ton zand dumpen aan Damslootmeer in Destelbergen

Een aannemer heeft een vergunning aangevraagd voor het uitdiepen van het Damslootmeer in Destelbergen en de aanleg van twee tussentijdse opslagplaatsen voor grond. In werkelijkheid wil de firma uit Stabroek, een wereldspeler in grondverzet, er 750.000 kubieke meter of 1,2 miljoen ton grond dumpen. Daarvoor moeten zo’n 60.000 twintigtonners door Destelbergen rijden.

 1. 
Chef Bernard Van Den Driessche van Bistro Vienna deelt zijn favoriete afhaaladresjes: “Steun je lievelingsrestaurant in deze moeilijke tijden”
  PREMIUM
  Waasland

  Chef Bernard Van Den Driessche van Bistro Vienna deelt zijn favoriete afhaal­adres­jes: “Steun je lievelings­res­tau­rant in deze moeilijke tijden”

  Nu restaurants en brasseries verplicht moeten sluiten, zijn ze aangewezen op het aanbieden van afhaalmaaltijden. Om onze lezers wegwijs te maken door het grote aanbod vroegen we Bernard Van Den Driessche, chef van Bistro Vienna in Lokeren, naar zijn aanraders in de regio. “Sowieso roep ik iedereen op om zijn of haar lievelingsrestaurant te steunen in deze moeilijke tijden. Onze sector kan het gebruiken.”
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'