Het Damslootmeer in Destelbergen.
Volledig scherm
Het Damslootmeer in Destelbergen. © Didier Verbaere

Bouwbedrijf wil 1,2 miljoen ton zand dumpen aan Damslootmeer in Destelbergen

Een aannemer heeft een vergunning aangevraagd voor het uitdiepen van het Damslootmeer in Destelbergen en de aanleg van twee tussentijdse opslagplaatsen voor grond. In werkelijkheid wil de firma uit Stabroek, een wereldspeler in grondverzet, er 750.000 kubieke meter of 1,2 miljoen ton grond dumpen. Daarvoor moeten zo’n 60.000 twintigtonners door Destelbergen rijden.

0 reacties

 1. Schepen Bram Van Braeckevelt helemaal klaar voor de Gentse Feesten. “Doseren wordt mijn grootste uitdaging, ik blijf veel te graag plakken”
  PREMIUM
  Gent

  Schepen Bram Van Braecke­velt helemaal klaar voor de Gentse Feesten. “Doseren wordt mijn grootste uitdaging, ik blijf veel te graag plakken”

  Hij drinkt al eens graag een pint en hij heeft zélf knaldrang. Voor de nagelnieuwe Feestenburgemeester Bram Van Braeckevelt (Groen) duurde het aftellen eigenlijk al te lang, het mocht allemaal al vroeger begonnen zijn. Hij zal - zo beseft hij - vooral moeten waken over het evenwicht werk - amusement. “De Gentse Feesten zijn zò fantastisch en onvoorstelbaar, mocht je die nu uitvinden, dat zou gewoon niet gaan.”
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 1. Ward (44) en Vanessa (42) openen Parkcafé ‘t Voske in 
Reinaertpark: “Ontspanning op laagdrempelige manier”
  PREMIUM
  Destelbergen

  Ward (44) en Vanessa (42) openen Parkcafé ‘t Voske in Reinaert­park: “Ontspan­ning op laagdrempe­li­ge manier”

  Merelbekenaren Ward Verheyen (44) en zijn Vanessa Dewulf (42) openen met Parkcafé ‘t Voske een nieuwe zaak in het Reinaertpark van Destelbergen. Ze toverden het voormalige Café Aleize om tot een frisse, lichtrijke zaak waar wandelaars en (groot)ouders met kinderen terecht kunnen voor drank, snacks en speeltuinplezier. “Als je het vergelijkt met mijn vorige job is dit een stuk laagdrempeliger, maar ik weet wat ik er als ouder aan heb.”