Arnaud Weynants  overleefde de eerste ronde van het sterrentoernooi van TC Merelbeke
Volledig scherm
Arnaud Weynants overleefde de eerste ronde van het sterrentoernooi van TC Merelbeke © Geert De Rycke

Arnaud Weynants (TC Deinze): “Deed gewoon deugd om weer een wedstrijd te spelen”

tennisMet meer dan 300 waren ze in Merelbeke om opnieuw te genieten van competitietennis. In de hoogste mannenreeks bleef het voor Arnaud Weynants (25) niet alleen bij genieten. Na een spannende wedstrijd haalde hij het van Nicolas Van Gasse (6-3, 6-4). Woensdagavond wacht hem met een duel tegen Mats Herremans evenwel een loodzware opdracht. Maar Weynants maakt nu al een positieve balans op.

  1. Gent scoort hoog op vaccinatieschaal, maar schakelt nog versnelling hoger: “vaccinatiebus naar minst gevaccineerde wijken”
    Gent

    Gent scoort hoog op vaccinatie­schaal, maar schakelt nog versnel­ling hoger: “vaccina­tie­bus naar minst gevacci­neer­de wijken”

    Gent heeft vandaag de kaap van 70% gerond. Meer dan 70% van àlle Gentenaars, kinderen meegerekend, is nu minstens één keer gevaccineerd. In vergelijking met de rest van het land is dat best veel. Toch schakelt de stad nog een versnelling hoger. “We analyseren nu de vaccinatiegraad op wijkniveau, en gaan eind augustus een vaccinatiebus sturen naar de minst gevaccineerde wijken”, aldus gezondheidsschepen Rudy Coddens (Vooruit).