Taverne De Waterhoek / Mike Melis
Volledig scherm
PREMIUM
Taverne De Waterhoek / Mike Melis © Photonews/Wiggenraad

Wie in vijf Kempense horecazaken gegevens achterlaat voor Covid-19, riskeert ook reclame te ontvangen: “Ze kunnen heel zware boetes krijgen”

Vijf Kempense horecazaken gebruiken het verplichte corona-aanwezigheidsformulier op een onwettige manier. Wie zijn gegevens achterlaat voor contactopsporing, mag zich meteen ook aan spam verwachten met ‘culinaire lekkernijen en promoties’. Tenzij je de kleine lettertjes leest en aanduidt dat je dat niet wil. “Ik zie het probleem niet”, reageert zaakvoerder Mike Melis. Maar volgens privacy-expert Willem Debeuckelaere riskeren de horecazaken forse boetes.

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis