Parkeren geparkeerde auto auto's parking straat
Volledig scherm
Parkeren geparkeerde auto auto's parking straat © RV

Voortaan GAS-boete voor foutparkeren

DesselFoutgeparkeerde wagens leiden tot gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers. Lokaal bestuur Dessel heeft daarom beslist om bepaalde parkeerinbreuken vanaf 1 maart te bestraffen met een GAS-boete.

 1. Colafles met boodschap voor toekomst ligt tussen eerste stenen van nieuwe gymhal: “Ook het briefje uit 1974 zit erbij”

  Colafles met boodschap voor toekomst ligt tussen eerste stenen van nieuwe gymhal: “Ook het briefje uit 1974 zit erbij”

  Dinsdag is het officiële startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe gymhal aan De Spin. De nieuwe infrastructuur zal de thuis worden van Spinfit, de grootste sportclub van de gemeente. Net als de oude Spinhallen die vorig jaar werden afgebroken, bevat ook de nieuwe hal een mysterieuze boodschap in een Coca-Colafles. “Wanneer ze die over 50 jaar weer terugvinden, dat zullen wij niet meer meemaken.”
  Dessel
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.