#REDCHALLENGE. Inwoners Dessel laten tientallen rode ballonnen op vanaf de Sas4-Toren

Dessel kleurde dinsdag zwart-geel-rood voor de #REDCHALLENGE van VTM Nieuws en HLN.be. Thomas Meunier daagde de inwoners uit om alles uit de kast te halen om hen aan te moedigen.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Ooit een topgymnaste, maar door hardnekkige blessure en meerdere operaties kan Laura (27) al vier jaar niet stappen met rechterbeen: “Vijfde operatie in het buitenland is erop of eronder”
  Geel

  Ooit een topgymnas­te, maar door hardnekki­ge blessure en meerdere operaties kan Laura (27) al vier jaar niet stappen met rechter­been: “Vijfde operatie in het buitenland is erop of eronder”

  Laura Aerts (27) uit Geel bevindt zich al vier jaar in een situatie die je enkel maar als een nachtmerrie kan omschrijven. Ze turnde op topsportniveau, maar een totale achillespeesruptuur haalde haar hele leven overhoop. Een spoedoperatie had een foute afloop, drie andere operaties brachten nadien geen verbetering en een val maakte de blessure nog veel complexer. Met haar rechtervoet kan ze nog steeds niet stappen, maar bovenal heeft ze helse pijn. Enkel een vijfde operatie, ditmaal in het buitenland, kan nog soelaas bieden. Haar moeder Linda Nuyts startte een inzamelactie op om die peperdure operatie te kunnen bekostigen.