Het personeel van Sibelco heeft het werk neergelegd.
Volledig scherm
Het personeel van Sibelco heeft het werk neergelegd. © RV

Personeel van zandwinningsbedrijf Sibelco legt werk neer: “Herstructeringsplan voor Sibelco België moet van tafel want anders blijven we staken”

Mol/Dessel/Maasmechelen/LommelArbeiders, bedienden en kaderleden van zandwinningsbedrijf Sibelco hebben het werk neergelegd. Het personeel pikt het niet dat er nu plots 24 jobs zouden sneuvelen terwijl er afgelopen zomer nog werd gesproken over aanwervingen om de werkdruk te verminderen. “De afvloeiingen zouden dan ook net in de productieafdelingen vallen. Het personeel voelt zich bedrogen en is heel duidelijk: het plan moet van tafel worden geveegd of ze blijven staken.”

 1. Kaartspelers uit heel Europa bekampen elkaar in Sint-Niklaas: “Vliegtuig en vijf dagen hotel geboekt voor dit tornooi”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Kaartspe­lers uit heel Europa bekampen elkaar in Sint-Niklaas: “Vliegtuig en vijf dagen hotel geboekt voor dit tornooi”

  Meer dan 200 kaartspelers uit heel Europa hebben dit weekend verzameld in Sint-Niklaas voor een partijtje ‘Flesh and Blood’. Dat is een kaartspel dat vergelijkbaar is met Pokémon of Magic, en momenteel razend populair is bij getrainde spelers. Het tornooi werd op poten gezet door spellenspeciaalzaak Brood en Spelen uit de Stationsstraat.
 2. “Met goeie boter, mooie bloem en verse scharreleieren zit je al voor 80 % goed": drie experts leggen uit hoe je de lekkerste pannenkoeken bakt
  PREMIUM

  “Met goeie boter, mooie bloem en verse scharrelei­e­ren zit je al voor 80 % goed": drie experts leggen uit hoe je de lekkerste pannenkoe­ken bakt

  Lichtmis valt - net als elk jaar - op donderdag 2 februari. Dat betekent: tijd voor pannenkoeken! Maar hoe krijg je de lekkerste exemplaren op tafel? Onze journaliste bracht een bezoekje aan ‘t Fietskotje, De Pannenkoekenboot en Kāfēi om achter het ultieme bakgeheim en ingrediënt te komen. Van fluffy varianten tot de klassieker: de experts zetten op een rijtje hoe je de beste versies bakt. Over één ding zijn ze het alvast eens: “een goede pannenkoek is altijd vers.”