Het personeel van Sibelco heeft het werk neergelegd.
Volledig scherm
Het personeel van Sibelco heeft het werk neergelegd. © RV

Personeel van zandwinningsbedrijf Sibelco legt werk neer: “Herstructeringsplan voor Sibelco België moet van tafel want anders blijven we staken”

Mol/Dessel/Maasmechelen/LommelArbeiders, bedienden en kaderleden van zandwinningsbedrijf Sibelco hebben het werk neergelegd. Het personeel pikt het niet dat er nu plots 24 jobs zouden sneuvelen terwijl er afgelopen zomer nog werd gesproken over aanwervingen om de werkdruk te verminderen. “De afvloeiingen zouden dan ook net in de productieafdelingen vallen. Het personeel voelt zich bedrogen en is heel duidelijk: het plan moet van tafel worden geveegd of ze blijven staken.”

  1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
    Spaargids.be

    Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

    Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.