Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Belga/Sijmen Hendriks

Opgepast voor zwervende everzwijnen

DesselIn februari en maart is het oppassen voor zwervende everzwijnen in de Kempen. Gemeente Dessel waarschuwt dat de dieren mogelijk schade aanrichten.

 1. Man (29) riskeert 6 jaar cel voor reeks verkrachtingen van nichtje en petekind (15): “Moet ik nu kiezen tussen mijn dochter en mijn broer?”
  PREMIUM

  Man (29) riskeert 6 jaar cel voor reeks verkrach­tin­gen van nichtje en petekind (15): “Moet ik nu kiezen tussen mijn dochter en mijn broer?”

  Een 29-jarige man uit Mol dreigt 6 jaar achter de tralies te belanden voor een reeks verkrachtingen. Het slachtoffer? Zijn eigen nichtje van 15 jaar. De politie vond zijn sperma op haar bed, en bewijzen dat hij een zwangerschapstest en morning-afterpil voor haar kocht. Hoewel hij zichzelf na een pintje te veel zelf de das om deed, blijft de man staalhard ontkennen. Het ging er emotioneel aan toe in de rechtbank: “Ik wilde gewoon ‘sorry’ horen”, zei de moeder van het slachtoffer in tranen.
  Mol
 2. CVO Edu Kempen biedt voortaan volwaardige opleiding tot huishoudhulp aan: “Erkend diploma geeft de job de waardering die ze verdient”

  CVO Edu Kempen biedt voortaan volwaardi­ge opleiding tot huishoud­hulp aan: “Erkend diploma geeft de job de waardering die ze verdient”

  De job van huishoudhulpen wordt meer dan eens onderschat. Huishoudhulpen moeten niet alleen goed kunnen poetsen, maar ook goed kunnen communiceren en inzicht hebben in werkorganisatie, producten en materialen. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom gieten volwassenenonderwijs Edu Kempen en Dienstenfirma BalDeMo CV-SO die vaardigheden nu in een volwaardige opleiding, inclusief erkend diploma.
  Dessel
 3. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.