Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © ANP XTRA

Kwetsbare gezinnen ontvangen cadeaubonnen voor meer koopkracht

DesselNaar aanleiding van de coronacrisis stelde de Vlaamse overheid een subsidie ter beschikking om de koopkracht van kwetsbare gezinnen verder te ondersteunen én de lokale economie te bevorderen. Het gemeentebestuur kiest er nu voor om dat budget te verdelen in de vorm van Desselse cadeaubonnen.

 1. Hogere pesticidewaarden in bloed Kempense kinderen vormen geen reden tot paniek: “Er is geen acuut risico”
  PREMIUM
  Mol/Dessel/Retie

  Hogere pesticide­waar­den in bloed Kempense kinderen vormen geen reden tot paniek: “Er is geen acuut risico”

  De tussentijdse resultaten van het gezondheidsonderzoek 3xG zorgden dinsdag voor veel ongerustheid in Vlaanderen. Bij de 212 deelnemende kinderen uit de gemeenten Dessel, Mol en Retie waren immers verhoogde waarden van pesticiden in het bloed aangetroffen. En toch is er op dit moment geen reden tot paniek. “Wie groenten en fruit eet met gezond verstand hoeft niet meteen te vrezen”, zegt Jan Tytgat, hoogleraar toxicologie aan de KU Leuven.
 2. ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditionele rondje!”
  PREMIUM
  Bouwel

  ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditione­le rondje!”

  Een monument in Bouwel? Dan hebben we het ongetwijfeld over café ‘t Toreke, ergens diep verscholen in de schaduw van de kerk. Maar net zoals deze volkskroeg is ook de man achter de tapkraan in de Grobbendonkse deelgemeente een monument te noemen. Charel Cloos (63) zwaait al 38 jaar de plak in deze Bouwelse parel, niet verwonderlijk dat het hele dorp - en zelfs de wijde omgeving rond de deelgemeente van Grobbendonk - de goedgeluimde man beter kent als ‘De Charel van ‘t Toreke’. “En ik kom hier nog altijd even graag naartoe als de eerste dag dat ik hier achter de toog stond”, weet hij. “Een dagske verlof pakken en iemand anders de kroeg laten overnemen? Daar doe ik niet aan mee. Voilà, voilà!”