Heilig Kruiskapel ingewijd, fietsbrochure voorgesteld

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. ELZ Baldemore haalt vaccinatie-achterstand in: “Vaccinaties voor onze 65-plussers komen in een stroomversnelling terecht”
  Mol/Balen/Dessel/Retie

  ELZ Baldemore haalt vaccinatie-achter­stand in: “Vaccina­ties voor onze 65-plus­sers komen in een stroomver­snel­ling terecht”

  Eerstelijnszone (ELZ) Baldemore bleek vorige week opvallend slecht te presteren in de vaccinatie van de 80-plussers, maar beloofde beterschap. Die belofte wordt nu ingevuld, want enkele dagen na de bekendmaking van de cijfers schoot het percentage van gevaccineerden de hoogte in. “Als dit tempo aanhoudt – en liefst zelfs nog versnelt -, halen we onze initiële achterstand snel in. De capaciteit in het vaccinatiecentrum is meer dan beschikbaar”, klinkt het bij de eerstelijnszone.
 1. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af