Dessel
Volledig scherm
Dessel © Gemeente Dessel

Geef jouw mening over het Desselse mobiliteitsplan

DesselHet lokale bestuur is volop bezig met het herzien van het gemeentelijk mobiliteitsplan en vraagt daarvoor de hulp van de inwoners. Elke Desselaar is daarom uitgenodigd om deel te nemen aan een enquête.

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 1. Ooit een topgymnaste, maar door hardnekkige blessure en meerdere operaties kan Laura (27) al vier jaar niet stappen met rechterbeen: “Vijfde operatie in het buitenland is erop of eronder”
  Geel

  Ooit een topgymnas­te, maar door hardnekki­ge blessure en meerdere operaties kan Laura (27) al vier jaar niet stappen met rechter­been: “Vijfde operatie in het buitenland is erop of eronder”

  Laura Aerts (27) uit Geel bevindt zich al vier jaar in een situatie die je enkel maar als een nachtmerrie kan omschrijven. Ze turnde op topsportniveau, maar een totale achillespeesruptuur haalde haar hele leven overhoop. Een spoedoperatie had een foute afloop, drie andere operaties brachten nadien geen verbetering en een val maakte de blessure nog veel complexer. Met haar rechtervoet kan ze nog steeds niet stappen, maar bovenal heeft ze helse pijn. Enkel een vijfde operatie, ditmaal in het buitenland, kan nog soelaas bieden. Haar moeder Linda Nuyts startte een inzamelactie op om die peperdure operatie te kunnen bekostigen.