Rani Deriemaeker met haar moeder Carine Grymonprez, die een T-shirt draagt met een foto van Robbe, Rani's tweelingbroer.
Volledig scherm
Rani Deriemaeker met haar moeder Carine Grymonprez, die een T-shirt draagt met een foto van Robbe, Rani's tweelingbroer. © WDH/RV

Festivalgangers en Alestorm brengen pakkend eerbetoon aan overleden metalfan Robbe op Graspop: “Een echt kippenvelmoment”

desselEen mooi moment zondagnamiddag op het hoofdpodium van Graspop Metal Meeting. De Schotse band Alestorm bracht een eerbetoon aan Robbe Deriemaeker, die drie maanden geleden overleed. Zijn tweelingzus Rani had opgeroepen om het refrein van zijn favoriete liedje mee te zingen en daaraan gaven heel wat metalheads gehoor. “Het was een prachtig moment.”

 1. Van Balen tot Sint-Amands: ontdek hier 7 plekjes in de Kempen en regio Mechelen waar het gezellig picknicken is
  PREMIUM
  Kempen/Mechelen

  Van Balen tot Sint-Amands: ontdek hier 7 plekjes in de Kempen en regio Mechelen waar het gezellig picknicken is

  Het is zomer en dan trekken we er graag op uit voor een fietstocht of een wandeling door de natuur. Als je ‘s middags wat wil eten kan je onderweg even stoppen in de plaatselijke taverne, maar je kan ook de natuur verder intrekken en van een lekkere picknick genieten op een bankje. In de regio rond Mechelen en de Kempen zijn er heel wat mooie plaatsjes waar je daarvoor terechtkan. Wij lijsten er zeven voor je op: van natuurgebied Scheps in Balen tot de Scheldeoever Sint-Amands.
 2. TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”
  PREMIUM
  Ravels

  TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”

  Aan het kanaal in Ravels kom je sinds 2019 een bijzondere terrasje tegen: Papaoutai – inderdaad, zoals de hit van Stromae. Het doel van deze gezellige plek volgens de uitbaters? Vakantiegevoel creëren aan het water en alle bezoekers laten wegdromen met een verfrissend drankje, een lokaal biertje of een verse cocktail in de hand. Dat wilden mijn jeugdvriendin en ikzelf graag uittesten.